Verslag uitgeoefende activiteiten Groningen

CGN Groningen organiseert wekelijkse bijeenkomsten en activiteiten voor volwassenen, jeugd en kinderen. De bijeenkomsten en activiteiten zijn op de diverse leeftijdsgroepen aangepast. Naast het houden van bijeenkomsten voor de geestelijk opbouw wordt ook aandacht besteedt aan de onderlinge contacten. Bovendien zijn er diverse activiteiten speciaal voor de jeugd en kinderen. Het doel van alle bijeenkomsten en activiteiten is dat de deelnemers leren om hun leven in te richten zoals de Bijbel (Gods Woord) ons dat leert en Jezus ons als voorbeeld heeft nagelaten.

Tweewekelijks zijn er diverse clubs waarin jeugd en kinderen van gelijke leeftijdsgroepen samen iets ondernemen. Dit varieert van bijbelonderricht tot een nachtspel, een sportactiviteit of een uitje. Hierna volgt een foto impressie om een beeld te geven van de activiteiten.

CGN Groningen is een snelgroeiende tamelijk jonge gemeente en heeft 185 leden.  Het grootste gedeelte bestaat uit jeugd en kinderen, wat duidelijk blijkt uit onderstaand staatje van de leeftijdsopbouw:

leeftijd

percentage

<12

25%

12-35

49%

36-60

17%

>60

9%

Weekprogramma

Het weekprogramma ziet er als volgt uit:

  • Zondagmorgen zondagsschool voor de kinderen van 4 t/m 11 jaar
  • Zondagavond een algemene bijeenkomst
  • Woensdagavond een algemene onderhoudsavond
  • Vrijdagavond clubwerk voor jongeren (jongens en meisjes clubs)
  • Zaterdagavond bijeenkomst voor de jeugd van 12 t/m 35 jaar

Locatie

De bijeenkomsten en de meeste van de activiteiten vinden plaats in en rond het gebouw dat CGN Groningen huurt van Stichting Pagedal Conferentiecentrum te Stadskanaal. Dit is gelegen op het terrein dat CGN zich heeft verworven voor haar landelijke activiteiten. Aangezien de ruimte van het gebouw beperkt is en omdat het terrein geen eigendom is en dus door anderen wordt gebruikt, is CGN Groningen bezig met het ontwikkelen van een eigen terrein met een ontmoetingsgebouw dat mogelijkheid biedt voor alle genoemde bijeenkomsten en activiteiten.

Lees meer over de landelijke activiteiten van Christelijke Gemeente Nederland in het activiteitenverslag van CGN.

December 2013