Herbeleef de kerstsfeer van de adventsconferentie

Met de kerstboodschap in het vizier waren in het weekend van 2-4 december enkele honderden vrijwilligers in touw. Het was een weekend met zang, muziek, woordverkondiging en gezellige kerstactiviteiten.

In totaal hebben acht plaatselijke BCC-gemeenten bijgedragen aan een sfeervol adventsweekend voor medegelovigen uit meer dan twintig landen. Ze deelden eten uit, verzorgden een kerstmarkt met verschillende verkoopkraampjes, organiseerden een kerstworkshop voor de kinderen en gaven een onvergetelijk concert – allemaal met bijdragen van vrijwilligers van verschillende leeftijden.

Op het conferentieprogramma stonden geloofsversterkende bijeenkomsten, een kerstworkshop voor kinderen, het ontsteken van de lichtjes van de kerstboom, en als hoogtepunt van het weekend een feestelijke concertavond.

Opbouw vanuit de Bijbel, het Woord van God, staat centraal tijdens de samenkomsten.
Ook tijdens de concertavond hoorden we meerdere toespraken met geloofsopbouw.
De kerstworkshops waren een populaire activiteit voor de kinderen. Foto: BCC.

Feiten over de conferentie

  • Meer dan 6.200 deelnemers
  • 22 landen zijn vertegenwoordigd
  • Bijna 900 shifts gevuld door vrijwilligers
  • BCC Event is de organisator, met meerdere plaatselijke gemeenten als medeorganisator

Feestelijk zaterdagprogramma

Op zaterdagavond was de zaal klaar voor geloofsopbouw, kerstmuziek en een feestelijke maaltijd. Muzikanten, koorzangers en solisten hebben dit najaar bijna 1.000 vrijwilligersuren besteed aan de voorbereiding, en het publiek werd niet teleurgesteld.

Een paar honderd kinderen openden het hele concert met het kerstlied “Uten faller sneen tett” (Buiten valt een dik pak sneeuw). Foto: BCC.

Opening van het kerstconcert door de kinderen

Voor een klein kind is het een geweldige ervaring om voor een volle zaal te mogen zingen. De kinderen hebben lang geoefend om zich voor te bereiden op het concert en het was voor het publiek duidelijk dat ze ernaar uitkeken om op het podium te staan ​​en hun zangvreugde te verspreiden.

Verschillende landen droegen bij aan het concert, hier uit Nederland. Foto: BCC.

Bekijk een van de gezongen nummers:

Zie meer op brunstad.tv

Dit artikel is uit het Noors overgenomen van bcc.no: Gjenopplev førjulstemningen fra helgens adventstevne