Pasen – feest van overwinning

Het was indrukwekkend en ontroerend om afgelopen weekend mee te maken hoe het paasverhaal tot leven kwam tijdens het jongerenkamp van Brunstad Ungdomsklubb (BUK).

Met toneelspel, muziek, dans en animatievideo’s kwam de geschiedenis van de laatste dagen tot aan de kruisiging van Jezus Christus heel dichtbij. De boodschap maakte indruk, zowel op de jeugd en volwassenen uit CGN die erbij kon zijn, als op de gemeenteleden die de bijeenkomsten thuis volgden via internet-tv. Nooit eerder konden we ons zó inleven in het verhaal – het was alsof we er een beetje bij waren in het jaar 33 na Christus.

De gebeurtenissen van Pasen zijn een keerpunt in de wereldgeschiedenis. Jezus Christus stierf voor onze zonden, om ons te bevrijden van de macht van de zonde en de dood. En zijn opstanding op de paasmorgen is het bewijs dat de dood overwonnen is, en wij met Hem meer dan overwinnaars kunnen zijn! Zijn offer stelt ons in vrijheid om vanuit liefde en dankbaarheid God te dienen met ons leven, en met Hem te leven in eeuwigheid. Dat is het meer dan waard om te vieren!

Wij wensen u een gezegend Pasen toe!

Bekijk ook deze artikelen en video’s over Pasen: