Internationale herfstconferentie van BCC

Afgelopen weekend namen ongeveer 4000 mensen deel aan een conferentie van Brunstad Christian Church (BCC). Op het programma stonden woordverkondiging, samenzijn en activiteiten met geloofsgenoten uit diverse landen.

Dit weekend organiseerde BCC opnieuw de jaarlijkse ‘broederconferentie’, na een pauze tijdens de pandemie. De doelgroep zijn jonge en volwassen mannen uit de BCC-gemeenten, en een vergelijkbare weekendconferentie voor vrouwen wordt in het voorjaar georganiseerd. Omdat kleine kinderen niet deelnemen, geven deze conferenties de volwassenen een extra mogelijkheid om samen te zijn met geloofsgenoten van dezelfde leeftijd en kunnen ze zich volledig concentreren op het conferentieprogramma.

Naast deelnemers die de conferentie bezoeken, werden de bijeenkomsten zoals gewoonlijk ook gestreamd naar alle werelddelen, waar de uitzendingen toegankelijk zijn voor de andere doelgroepen.

Stefan is opgegroeid in Nederland, maar woont al vele jaren in Australië. Hij greep net als veel Nederlanders de kans aan om naar de herfstconferentie te gaan:

“Na een kleine twee jaar stond de deur op een kier om weer internationaal te reizen, en dus om op onze meest geliefde reisbestemming te komen: Brunstad! Dat bleek niet vanzelfsprekend, vanwege de voorwaarden die de Noorse overheid stelde, maar uiteindelijk is het voor mij, mijn zoon Andrew en anderen gelukt om zelfs vanuit Australië naar Brunstad te reizen. We troffen daar veel mensen uit alle werelddelen, waarvan je merkt dat ze hetzelfde verlangen hebben.

Voor mij is het een prioriteit om de conferenties te bezoeken, niet alleen als een goede gewoonte, maar omdat ik daar hulp krijg om mijn levenskoers bij te sturen waar nodig. Op de conferentie hoorde ik hoe belangrijk het is om een godsvruchtig leven en gezindheid te hebben, en vooral om die te bewaren. Deze reis is een investering die een grote opbrengst zal geven door meer godsvrucht in mijn leven!”

(Red. CGN)

Hier zie je enkele beelden van de bijeenkomsten (Foto’s: BCC):

Vertaling naar diverse talen

Het programma bevatte vier livestream bijeenkomsten vanuit de grote zaal, die simultaan werden vertaald naar meer dan tien talen. Een van de hoogtepunten was de thema-avond op zaterdag, met inspiratie voor het geloofs- en gemeenteleven.

Zo zag het programma eruit:

  • Openingssamenkomst op vrijdagavond
  • Samenkomst op zaterdagochtend
  • Thema-avond met geloofsopbouw en informatie op zaterdagavond
  • Open huis: sporttoernooien, miniconcert en andere activiteiten voor de jeugd
  • Afsluitingsbijeenkomst op zondagochtend

Dit artikel is met enkele aanpassingen overgenomen uit het Noors van bcc.no: Internasjonalt høststevne i BCC

Lees ook: