Internationale Nieuwsjaarsconferentie

De online Nieuwjaarsconferentie van Brunstad Christian Church (BCC) markeerde de afsluiting van een jaar dat ons voor uitdagingen stelde, maar ook creativiteit en vernieuwing bracht. Het evenement begon met een inhoudsrijke feestuitzending op Oudejaarsavond.

Voor de gemeenteleden in Noorwegen en deelnemers uit andere landen is een bezoek aan Vestfold in Zuid-Noorwegen voor de jaarlijkse Nieuwjaarsconferentie een gewaardeerd evenement. Dit jaar liep dat natuurlijk anders: in de tv-studio in Oslo Convention Center was slechts weinig publiek, maar een vaardige crew zorgde ervoor dat de uitzendingen gestreamd konden worden naar duizenden kijkers in alle werelddelen.

De internationale diversiteit kwam naar voren op een hele nieuwe manier

De uitzending van donderdag was een waardige afsluiting van een bijzonder jaar, dat het gemeenteleven op de proef heeft gesteld, maar ook vernieuwing en technische ontwikkelingen met zich meebracht tot vreugde voor de hele gemeente. De online evenementen hebben meer eenheid bewerkt over landsgrenzen heen, en hebben de internationale diversiteit van BCC op een hele nieuwe manier naar voren gebracht.

“We hebben nu een wonderlijk jaar meegemaakt, maar God heeft ons meer samengebonden met de banden die Hij geeft,” zei Kåre J. Smith toen hij de gemeenteleden welkom heette op donderdagavond.

Kåre J. Smith spreekt op de Nieuwjaarsconferentie. Foto: BCC.

Hij las onder andere uit Prediker: “De slotsom van al wat door u gehoord is, is dit: Vrees God, en houd u aan Zijn geboden, want dit geldt voor alle mensen. God zal namelijk elke daad in het gericht brengen, met alles wat verborgen is, hetzij goed, hetzij kwaad.” Prediker 12:13-14.

“Alleen de leer van godsvrucht is van God. Wanneer de hele verkondiging gericht is op godsvrucht en trouw, in een brandende liefde tot Christus, zodat ons leven overeenkomt met de verkondiging, dan is het écht,” zegt hij verder. “Jezus werd verhoord om zijn godsvrucht. En Hij werd de bron tot eeuwige verlossing voor ieder die Hem gehoorzaamt.”

Tijdens de eerste uitzending op Oudejaarsavond hoorden de kijkers geloofsversterkende woorden, inspirerende muzikale bijdragen en ze blikten terug op de laatste twintig jaar middels video en panelgesprekken.

Een van de muzikale bijdragen tijdens feestuitzending waarmee de online Nieuwjaarsconferentie werd geopend. Foto: BCC.

Livestreaming vanuit 15 landen

De conferentie duurde drie dagen en had in totaal vijf uitzendingen. Er waren inzendingen vanuit 15 plaatsen, en Zuid-Afrika, Hong Kong, Duitsland en de VS waren slechts enkele van de landen die een bijdrage leverden.

Het conferentieprogramma bevatte traditionele bijeenkomsten met toespraken, getuigenissen en muziek, en onderdelen met interviews en gesprekken. In de loop van de conferentie was er ook een programma voor kinderen, en de succesvolle “World Wide Race” zorgde voor enkele fysieke uitdagingen. De bedoeling was om een frisse neus te halen en in beweging te komen, en iedereen kon op zijn eigen manier deelnemen aan een vriendschappelijke kilometerwedstrijd over de hele wereld.

De Nieuwjaarsconferentie sloot zaterdag 2 januari af met het tv-programma BrunstadMagazine, gevuld met informatie, inspiratie en opbouw voor de leden en de gemeenten die deel uitmaken van BCC. Op het programma stond een terugblik op wat is geweest, en een vooruitblik naar de momenten waarop we ons kunnen verheugen in het nieuwe jaar.

Dit artikel is met enkele aanpassingen uit het Noors overgenomen van bcc.no: En verdig avslutning på et annerledes år