Internationale vrouwenconferentie: Feest vanuit onze huizen

De vrouwenconferentie van Brunstad Christian Church (BCC) van 5 tot en met 7 maart was een inhoudsrijk online evenement met geloofsopbouw en inspiratie over landsgrenzen heen. Dit weekend kwamen we digitaal bij elkaar rond vier tv-uitzendingen. Plaatselijk was het doel om voor jong en oud een feestelijke sfeer te creëren.

Tijdens het weekend stroomden de berichten binnen op BrunstadTV, waar vrouwen vanuit de hele wereld elkaar begroetten en foto’s van het weekend deelden. Hoewel de vrouwenconferentie van BCC online werd gehouden, waren er lokaal creatieve en inventieve dames die deden wat ze konden om in hun eigen omgeving enthousiasme en gemeenschapszin te bewerkstelligen. Ook veel dames uit Nederland namen op die manier zowel online als offline deel aan het evenement.

Swipe om foto’s van wereldwijde lokale activiteiten en tv-uitzendingen te bekijken:

Het evangelie bereikte meer dan 50 landen

Meer dan 10.000 kijkers vanuit de hele wereld volgden de uitzendingen. De boodschap die wordt verkondigd is ongetwijfeld de grootste aantrekkingskracht van het weekend, en het belangrijkste dat je in het dagelijks leven kan meenemen.

De conferentie begon op vrijdagavond met de verzen in Psalm 118:24: Dit is de dag die de Here heeft gemaakt; laten wij op deze dag ons verheugen en verblijd zijn!

“Laten we geloven dat Hij die van ons houdt en voor ons zorgt, ook op deze dag alles zó zal maken dat het ten beste kan dienen. Hij zal je nooit loslaten en je nooit verlaten. Hij zal je kracht en vrede geven,” zei Kåre Smith in de openingstoespraak.

De conferentie ging zaterdag verder met een feestuitzending vanuit studio’s in Noorwegen en de VS, met uitzending naar verschillende landen. Door middel van films, liederen en andere bijdragen deelden zowel jong als oud hun eigen ervaringen uit hun leven als christen, en dit geloof in het leven van alledag werd tot inspiratie voor geloofsgenoten ongeacht hun taal, cultuur en leeftijd.

Beluister het lied “Psalm 84” dat tijdens de conferentie voor het eerst ten gehore werd gebracht:


Dit artikel is met enkele aanpassingen uit het Noors overgenomen van bcc.no:
– Høytid fra hvert vårt hjem