Afsluiting van een bijzondere periode

Het is een zegen om als gemeente bij elkaar te komen, om elkaar te spreken en elkaar te bemoedigen in het geloof. Nu de herfst is aangebroken, en de coronamaatregelen verder zijn versoepeld, is het extra fijn om ook weer binnen bij elkaar te kunnen zijn.

Ondanks, of juist dankzij alle uitdagingen en beperkingen, hebben we veel geleerd van de afgelopen periode. We zijn dankbaar voor alle mogelijkheden om op alternatieve manieren samen te komen, waarbij we gebruik hebben gemaakt van digitale oplossingen en van de buitenterreinen van onze gemeentelocaties. Voor degenen die er deze zomer live bij konden zijn, waren de internationale BCC zomerevenementen in Noorwegen een extra indrukwekkende belevenis en een blij weerzien met geloofsgenoten uit de verschillende landen, terwijl anderen alle samenkomsten thuis via het internet konden volgen.

CGN-online weekenden

De nationale CGN-online weekenden zijn inmiddels een vertrouwde manier van samenkomen geworden. Meerdere gemeentelocaties zijn tijdens zo’n weekend ingericht als livelocatie waar gemeenteleden interactief kunnen deelnemen aan de online-samenkomsten, terwijl anderen thuis de livestream met geloofsopbouw, bemoediging en christelijke liederen kunnen volgen.

Tijdens het CGN-online weekend van 18 en 19 september hoorden we vanuit vier livelocaties diverse sprekers met opbouw vanuit de Bijbel. Stichting CGN faciliteert deze weekenden op nationaal niveau.
Een groepje zangers op het podium in CGN Groningen, om de zang te streamen naar de huiskamers en de andere streamingslocaties. In de zaal zingen de aanwezigen mee; we zijn blij dat dit weer kan!
Jongeren uit CGN Twente volgen op hun buitenlocatie de online jeugdsamenkomst van zaterdag 19 september.
Het verzorgen van hybride bijeenkomsten met streaming heeft een vlucht genomen in de laatste anderhalf jaar.

Bijeenkomsten in de buitenlucht

De zaalcapaciteit van de meeste CGN-gemeenten was helaas te beperkt om alle gemeenteleden te herbergen toen zij onderling 1,5 meter afstand moesten houden. Gelukkig bood de zomer een aantal mooie zondagen om buiten een bijeenkomst te organiseren, al dan niet met behulp van een tent. Dat veel van onze gemeentelocaties een ruim buitenterrein hebben kwam hierbij heel goed van pas. Zo nodigde gemeente CGN Schermer zowel CGN Rotterdam als CGN Utrecht uit voor een regionale gemeentedag in de buitenlucht op 12 september.

Een bijzondere periode afsluiten

De afgelopen twee weekenden organiseerden diverse CGN-gemeenten weer bijeenkomsten als vanouds, in hun samenkomstzaal. Daarmee sluiten we een bijzondere periode af, waarin we ondanks uitdagingen en beperkingen steeds weer mogelijkheden vonden om de geloofsopbouw en het gemeenteleven zo goed mogelijk te faciliteren. Natuurlijk blijven we de verworven vaardigheden, veelzijdige technieken en creativiteit ook in de toekomst graag inzetten als aanvulling op onze samenkomsten.

Bijeenzijn van drie gemeenten op zondag 12 september op de buitenlocatie van CGN Schermer in Noord-Holland.
CGN Rotterdam maakt ook gebruik van de buitenruimte naast hun gemeentezaal voor bijeenkomsten waarin Gods Woord wordt verkondigd.
Gezinnen uit CGN Twente zijn blij met hun buitenlocatie met tent tijdens een bijeenkomst op 5 september 2021.

Lees ook: