Kinderarbeid?

Kinderen van CGN tijdens de huttenbouwweek 2016

Als wij het beeld op ons in laten werken dat de afgelopen dagen door de NRC geschetst is over kinderarbeid binnen onze geloofsgemeenschap, dan kunnen wij verontwaardiging hierover ten volle begrijpen. Dit beeld is mijlenver bij de werkelijkheid vandaan! Juist daarom vinden wij het belangrijk om onze standpunten nogmaals te herhalen.

CGN is een christelijke geloofsgemeenschap die veiligheid en bescherming van kinderen voorstaat. – Lees ons profiel over kinderen en jeugdwerk. En lees de vele voorbeelden en verslagen hiervan op onze websites.

CGN verwerpt elke vorm van ‘kinderarbeid’ – Het mag duidelijk zijn dat CGN en haar stichtingen zich vanzelfsprekend willen houden aan alle geldende wet- en regelgeving.

Wij nemen de grootst mogelijke afstand van lage omschrijvingen als: ‘uitbuiting via arbeid’, en ‘vrije beschikking’ over de kinderen van de leden (vandaag in het NRC). Alsof die zouden gelden voor onze christelijke geloofsgemeenschap.

En dit soort lage omschrijvingen wordt ondersteund door zinnen die de lezer moeten laten geloven alsof kinderen voor 50.000 euro doosjes hebben zitten vouwen.

De heer Dohmen roept een beeld op dat mijlenver bij de werkelijkheid vandaan is. En waar hij maar kan gebruikt hij het woord ‘kinderen’, zelfs als hij het heeft over personen tussen de 16 en 25 jaar.

De NOS heeft als motto: “… altijd en overal onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en evenementen,” maar schrijft recht tegen haar eigen principes op haar website: “De kinderen moesten onder meer ruim een miljoen doosjes en enveloppen vouwen …” Dit is een rechtstreekse leugen en we mogen veronderstellen dat de redactie van de NOS dat weet.

Wij hebben gereageerd op een contactverzoek van de NOS en teruggebeld en aangeboden meer informatie te geven als zij nog vragen hadden, maar zulke informatie hadden ze niet nodig…

De media hebben een belangrijke rol te vervullen in onze democratie, maar die rol wordt ondermijnd als daar op deze manier invulling aan wordt gegeven.

Zie verder ook onze eerdere reactie.