Nieuwjaarsconferentie met 9.000 aanmeldingen geannuleerd

Deze week moesten Brunstad Christian Church en de jeugdclub van BCC twee grote, internationale evenementen annuleren die aan het einde van het jaar zouden plaatsvinden, omdat de besmettingssituatie een ernstige wending had genomen. De medewerkers zijn nu hard aan het werk om de plannen om te zetten naar een digitaal alternatief voor de ruim 9.000 deelnemers.

Berit Hustad Nilsen

“Dit was bijna een flashback naar maart 2020, toen we alle plannen moesten omgooien en we in korte tijd een ‘digitale gemeente’ tot stand moesten brengen,” zegt Berit Hustad Nilsen, communicatieverantwoordelijke van de BCC-federatie. “Het verschil is dat we deze keer technisch veel beter zijn uitgerust omdat we nu de structuur en systemen al hebben.”

BCC Event en BCC Media zetten nu alle middelen in die de laatste dagen voor kerst beschikbaar zijn, om zich voor te bereiden op digitale alternatieven. De jeugdclub Brunstad Ungdomsklubb (BUK), die grote plannen had voor een jongerenkerstkamp, doet hetzelfde.

De boodschap moet worden gedeeld en de gemeenschap moet worden gebouwd, ondanks de geldende beperkingen

“Het is inspirerend om de bereidwilligheid van de medewerkers te merken, en wij geloven dat die energie en het vertrouwen in de toekomst ook via het tv-scherm zal uitstralen wanneer de  voor ons zo belangrijke inhoud wordt overgebracht. In ieder geval zal de blijde boodschap degenen bereiken die eigenlijk bij elkaar hadden willen komen op de conferentie,” zegt Hustad Nilsen.

“Er wordt al gewerkt aan het onderzoeken van verdere mogelijkheden als dit een langdurige situatie wordt. We zijn een internationale gemeenschap met een lange traditie van samenkomen voor conferenties rond hoogtijdagen op Brunstad, dus we willen ervoor zorgen dat de christelijke gemeenschap kan worden gebouwd ondanks de beperkingen die we nu hebben.”

Dit artikel is uit het Noors overgenomen van bcc.no: Nyttårsstevne med 9.000 påmeldte – avlyst