Zendingswerk en humanitaire hulp door nieuwe zendingsstichting

“Een wereld van armoede en chaos,” zo beschrijft Reng het land Kameroen. Als voorzitter van Stichting Zending Wereldwijd bracht hij in november 2019 een werkbezoek aan het Afrikaanse land, om projectaanvragen te boordelen.

Hij is echter zeer enthousiast over het zendingsproject ‘Vallée Verte’, zo blijkt uit het verslag van dit bezoek op de website van de stichting. Op de christelijke conferentieplek in Yaoundé komen veel christenen uit de omgeving en uit andere delen van Afrika bij elkaar om samen hun geloof te beleven.

Stichting Zending Wereldwijd zet zich in voor wereldwijde projecten die het christelijk geloof bevorderen, onder andere door ervoor te zorgen dat christenen in ontwikkelingslanden bij elkaar kunnen komen voor geloofsopbouw. Uniek aan deze zendingsprojecten is de combinatie met praktische, humanitaire hulp, waarbij jonge mensen opleidingsmogelijkheden en werkgelegenheid wordt geboden.

Op ‘Vallée Verte’ in Yaoundé (Kameroen) vinden regelmatig meerdaagse christelijke conferenties plaats.

Taakoverdracht vooruitlopend op structuurwijziging

De zendingsstichting is in mei 2019 opgericht vooruitlopend op de structuurwijziging van CGN naar kerkgenootschap. In het kader van efficiëntie en vereenvoudiging van structuren wil CGN in de toekomst zendingsactiviteiten uitvoeren vanuit een zelfstandig onderdeel binnen het beoogde kerkgenootschap CGN waar de benodigde expertise zal zijn.

Daarom heeft Stichting CGN in 2019 haar taak op het gebied van zending en haar op dat moment beschikbare bestemmingsfonds voor de zending overgedragen aan Stichting Zending Wereldwijd, die de taak ten behoeve van zendingsprojecten zelfstandig uitvoert. De bedoeling is dat Stichting Zending Wereldwijd na de omzetting van de CGN-stichtingen naar een kerkgenootschap wordt omgezet in een zelfstandig onderdeel van dit kerkgenootschap.

Steunaanvragen

Zo ver is het op dit moment helaas nog niet, maar de steunaanvragen komen inmiddels wel binnen. Diverse langetermijnprojecten in onder andere Afrika en Oost-Europa hebben dringend behoefte aan financiële ondersteuning, en daarnaast zijn er plannen voor een nieuw kerkgebouw en een humanitair ontwikkelingsprogramma voor jongeren in Kameroen.

In dat kader heeft Reng een bezoek gebracht aan Kameroen. “De urgentie van de ondersteuning voor deze projecten is mij heel duidelijk geworden,” vertelt hij. “Ik ben heel gemotiveerd om dit goed en snel in gang te zetten!”

Stichting Zending Wereldwijd voert de projecten in Kameroen uit in samenwerking met evangelisten en andere christelijke organisaties met een vergelijkbare doelstelling, zoals CGN, BCC South Africa en Brunstadstiftelsen.

Lees het hele artikel op: Zendingswerk en humanitaire hulp in Kameroen

De christelijke gemeente in Bafoussam (Kameroen) heeft behoefte aan een nieuw kerkgebouw. Op dit moment komen de christenen samen in de bedompte kelder van dit gebouw aan een drukke weg.