CGN landweekend februari

Het landweekend van 22-23 februari telde vijf geloofsversterkende bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen, waarin we toespraken en persoonlijke getuigenissen hoorden van sprekers uit het buitenland en gemeenteleden van CGN.

Dit weekend hadden we sprekers te gast uit Noorwegen: Øyvind Kverneland en Harald Log uit Stavanger. Zij spraken over de kracht van een persoonlijk geloof in God. Dezelfde God die ook Jozua en Kaleb hielp om het beloofde land in te nemen, wil ons ook vandaag helpen in onze omstandigheden.

Op zaterdag- en zondagmorgen waren er algemene samenkomsten voor de bijna 1300 deelnemers. Voor de jongeren vanaf 12 jaar was er op zaterdagavond een jeugdsamenkomst met daarna een korte, interactieve Bijbelstudie. De kinderen van 8 tot 12 jaar hadden aan het begin van de zaterdagavond een leuke en leerzame bijeenkomst waarin ze hoorden hoe God heeft gewerkt in het leven van mensen die van Hem houden. De leeftijdscategorie 60+ kwam op zaterdagmiddag bij elkaar voor een opbouwend samenzijn.

Vereniging Active organiseerde zoals elk landweekend weer diverse activiteiten voor de kinderen, en de diverse jeugdgroepen hielden een volleybalcompetitie met een finale die op zaterdagavond plaatsvond.

Bekijk de foto’s voor een indruk van het landweekend.

Øyvind Kverneland (rechts) is door de jaren heen vaker te gast geweest tijdens nationale conferenties van CGN.
Harald Log (rechts) spreekt er onder andere over dat het blijdschap geeft om je te vullen met een geest van geloof.
We zingen veel liederen die aansluiten bij wat er als thema naar voren is gebracht tijdens de samenkomst.
Net zoals het vorige landweekend hebben de jongeren na de jeugdsamenkomst een korte Bijbelstudie over een hoofdstuk uit de brief aan de Hebreeën. In groepjes overleggen ze over het hoofdstuk, beantwoorden online vragen over het onderwerp, en stellen hun eigen vragen.
Zaterdagmiddag oefenen verschillende muziekbands van de lokale CGN-gemeenten voor een “battle of the bands” die tijdens de conferentieweek de Meiweek zal plaatsvinden.
De kinderen van 8-12 jaar kunnen onder andere kiezen voor zwemmen en lasergamen, en hebben daarna een ontspannen, maar leerzame bijeenkomst met aan het einde een Kahoot! Quiz.
De volleybalcompetitie en -finale voor jongerenteams uit de lokale CGN-gemeenten trekt veel bekijks.
Knutselen met hout was een van de door vereniging Active georganiseerde activiteiten voor kinderen van 8-12 jaar.
Voor de jongste kinderen is er op zaterdagmiddag een circus met gezellige spelletjes.
De leeftijdscategorie 60+ beleeft op zaterdag een interessante middag met opbouw en goede gesprekken.