Nieuwe ontmoetingsplek van CGN Twente krijgt vorm

“De Bavinckel” – het is een begrip in CGN Twente. Deze zomer heeft het terrein van de christelijke gemeente een transformatie ondergaan: tijdens de week van 20 tot en met 26 juli hebben meer dan 50 vrijwilligers uit CGN Twente zich ingezet om “De Bavinckel” geschikt te maken voor sport, recreatie en informeel samenzijn, vooruitlopend op het plan voor een nieuwe samenkomstzaal voor deze gemeente.

Schommels plaatsen, sjorren met afgeladen kruiwagens en in een vlot tempo stoeptegels aan elkaar doorgeven om die daarna zorgvuldig op hun plek te leggen – de sfeer is vrolijk onder de voornamelijk jonge mensen die samen hun schouders zetten onder het project. Het weer werkt mee, en in vier dagen tijd verschijnen strakke terrassen, speeltoestellen, een vlonder aan de vijver en een grote kampvuurplaats waar je met wel honderd personen tot laat in de avond kunt vertoeven.

Vrijwilligers werken aan een vlonder voor bij de vijver en een terras bij het servicegebouw.

Ultieme plek voor kinder- en jeugdwerk

Het terrein aan de rand van Almelo is in 2010 aangekocht door CGN Almelo, met als doel een nieuwe samenkomstzaal te realiseren voor de gemeente, die qua omvang uit haar te kleine onderkomen in het centrum van Almelo barstte. Sinds 2019 gaan CGN Almelo en CGN Usselo samen verder als één gemeente, CGN Twente, met in totaal ongeveer 550 leden die momenteel samenkomsten houden in de gemeentezaal in Usselo.

Lees ook: Twee CGN-gemeenten gaan samen verder

Het gemeenteleven van CGN Twente bestaat echter uit meer dan samenkomsten, en sport en spel maken een wezenlijk onderdeel uit van het kinder- en jeugdwerk in de christelijke gemeente. Het terrein “De Bavinckel” wordt nu eerst ingericht voor samenzijn buiten de samenkomsten om. Het is een plek waar je heerlijk kunt rennen, klauteren en voetballen, waar vriendschappen zullen ontstaan, waar jongerenwerkers zich inzetten om een positieve omgeving te creëren voor de jeugd, en waar ook hun ouders en andere gemeenteleden elkaar kunnen treffen voor ontspanning en goede gesprekken. Kortom, een ontmoetingsplek waar de eenheid en saamhorigheid zullen groeien!

Een vuurplaats biedt plaats aan samenzijn voor grote groepen, en vooral de jeugdgroep van CGN Twente verheugt zich op momenten waar gezelligheid, zang, muziek en geestelijke opbouw elkaar zullen afwisselen.

Opbouwende avondprogramma’s

Die saamhorigheid was ook al te merken tijdens de werkweek. Velen hadden elkaar lange tijd niet ‘live’ gezien vanwege de coronapandemie, en zijn blij dat ze – met in achtneming van de veiligheidsrichtlijnen – elkaar weer konden spreken en samen aan de slag konden. Na het werk volgde elke avond een feestelijk avondprogramma in de buitenlucht, met opbouwende bijdragen en muziek. De catering was tot in de puntjes geregeld door enthousiaste thuiskoks, en zo droegen velen hun steentje bij aan een productieve week.

Nieuwe samenkomstzaal

Eerder dit jaar zijn op het terrein de beheerderswoning en een servicegebouw gerealiseerd, en inmiddels is ook een sportveld aangelegd. Op dit moment wordt de zaal in Usselo nog gebruikt voor de christelijke bijeenkomsten van CGN Twente, maar in een volgende stap zullen de plannen worden uitgewerkt voor de bouw van een nieuwe samenkomstzaal op “De Bavinckel” voor de groeiende gemeente.

Opbouw vanuit de Bijbel tijdens de avondbijeenkomsten in de buitenlucht.