Bijdragen aan een kerkgebouw in Kameroen

Een grotere zaal om samen te komen als gemeente – het was al jaren de behoefte van een christelijke gemeente in Bafoussam, Kameroen. Met ongeveer 150 mensen houden zij nu bijeenkomsten in een kelder van zo’n honderd vierkante meter, aan een drukke weg.

De oplossing bleek een grote, onafgebouwde kippenschuur die geschikt zou zijn om te verbouwen tot een kerkgebouw waar meer dan 220 mensen kunnen samenkomen om hun geloof te beleven. Daarmee krijgt het gebouw niet alleen een lokale functie voor de christelijke gemeente zelf en voor geïnteresseerde christenen uit de omgeving, maar zal het ook ingezet kunnen worden voor regionale (meerdaagse) conferenties ter verspreiding van het evangelie.

Bekijk de video ‘Project kerkgebouw in Bafoussam’:

Ondersteuning vanuit Nederland

Het is een project dat Christelijke Gemeente Nederland van harte wil ondersteunen. In 2019 hebben we ons bestemmingsfonds voor zending overgedragen aan Stichting Zending Wereldwijd, die hiermee onder andere de bouw van de nieuwe samenkomstzaal in Bafoussam financiert en monitort. De stichting werkt samen met evangelisten en andere christelijke organisaties met een vergelijkbare doelstelling, zoals CGN, BCC South Africa en Brunstadstiftelsen.

Voorziet in een grote behoefte

Na maanden voorbereiding is het bouwproject nu in volle gang. Van de fundering leggen, vloeren storten, metselwerk tot aan het plaatsen van de zinken dakbedekking – zo’n 27 jonge mensen zetten de schouders onder de werkzaamheden die in rap tempo voortgang hebben.

“Dit project voorziet in een grote behoefte,” vertelt voorganger Claude Kue Kamden van BCC Bafoussam. Hij kijkt ernaar uit dat er ruimte genoeg zal zijn voor de diverse christelijke bijeenkomsten die door de week heen worden gehouden, en dat er een veilige en goede plek komt voor het kinder- en jeugdwerk in zijn gemeente. “Het project heeft ook een positieve impact op de jongeren die deelnemen, want ze leren een heleboel persoonlijke en praktische vaardigheden die nuttig zullen zijn voor hun toekomst,” vertelt hij.

Lees meer op de website van Stichting Zending Wereldwijd: Bouwen aan een kerkgebouw in Bafoussam