Paasconferentie: samen vieren we de belangrijkste gebeurtenis van het christendom

Geloofsgenoten uit alle werelddelen stroomden toe naar de opening van de internationale paasconferentie, die werd georganiseerd door Brunstad Christian Church (BCC). De verwachtingen voor het paasweekend van 15 t/m 18 april waren hooggespannen, een feest waarbij we de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van het christendom vieren.

Met onze vrienden en medegelovigen verlangden we er al twee jaar naar om weer samen te kunnen komen voor conferenties, na een lange periode met slechts enkele kleinere evenementen. Dit paasweekend kwamen christenen uit de hele wereld samen voor het Paasfeest, en tijdens de conferentie van BCC staan geloof en gemeenschapszin centraal.

De conferentie werd een voortzetting van het paaskamp voor de jeugd, waar de jongeren een indrukwekkende voorstelling meemaakten, over Jezus’ dood en opstanding – de belangrijkste gebeurtenis van het christendom – en over de nieuwe weg die Hij opende voor alle volken.

Lees ook: Pasen heeft de wereld voorgoed veranderd

De vreugde van het weerzien kenmerkte de sfeer op vrijdagochtend, toen enkele duizenden deelnemers het conferentieterrein binnenstroomden. Het bruiste van leven, van de strandzone waar gezinnen met kinderen zich vermaakten rondom barbecues en springkastelen, tot aan de sportarena met sport en activiteiten voor kinderen en jongeren.

De vreugde van het weerzien is groot, en de gezinnen vermaken zich op het terrein van Brunstad (Oslofjord Convention Center). Foto: BCC

Openingssamenkomst: “Het Woord als een overwinningskracht van God”

Op vrijdagavond was de grote zaal gevuld met deelnemers, die bijeen waren voor de kern van onze conferenties, namelijk de verkondiging die inspireert en vernieuwing geeft in ons leven als christen. Degenen die niet in de zaal pasten konden de inhoud volgen op schermen in andere plekken op de conferentielocatie, of vanaf de tv-schermen in hun appartementen.

Jongeren en volwassenen hoorden opnieuw de boodschap over de weg die Jezus voor ons heeft gebaand. We hoorden over het leven waartoe Jezus ons uitnodigt; door zijn dood en opstanding kunnen wij, die vandaag leven, het leven binnengaan waarin de geboden van Jezus in het hart worden bewaard en in praktijk worden gebracht in de situaties van het leven. Hierdoor kunnen wij als mensen tot rust komen van de zonde en een hulp zijn voor anderen.

Onder andere Jesaja 48:18 werd voorgelezen: “Och, had u maar acht geslagen op Mijn geboden! Dan zou uw vrede geweest zijn als een rivier en uw gerechtigheid als de golven van de zee.”

“Het Woord is de overwinningskracht van God. Als je in het Woord gelooft, komt deze kracht in je, en dan begint het nieuwe leven in God te ontkiemen,” zei Kåre J. Smith in de openingstoespraak. “Maar alles moet rein en heilig zijn. Elke dag moeten we ons kruis opnemen en onszelf verloochenen. We zijn geroepen om ons aan Jezus’ geboden te houden, dat is wat ons gelukkig maakt. Laten we acht slaan op het Woord en het in een goed en mooi hart bewaren.”

Kåre J. Smith sprak tijdens de openingsbijeenkomst. Foto: BCC

Het geloof in Jezus verenigt ons

Geloofsgenoten uit meer dan 30 landen zijn samengekomen voor deze vier conferentiedagen, gevuld met inhoud voor alle leeftijden. En ook al zijn we samen met verschillende nationaliteiten, talen en culturen, het is het geloof in Jezus Christus dat ons verenigt. Al meer dan 100 jaar komt de internationale gemeenschap samen voor dit soort conferenties en na een lange pandemie is de belangstelling groter dan ooit. Ook veel gemeenteleden van CGN hebben deelgenomen aan de conferentie.

Dit artikel is (gedeeltelijk) overgenomen van bcc.no. Lees het volledige artikel op bcc.no (Engels):  Conference: gathering for Christianity’s most important event

De conferentie heeft een inhoudsrijk programma voor jong en oud. Foto: BCC