BCC Kinderdagen – Luisteren naar Jezus’ stem

Tijdens de conferenties van Brunstad Christian Church is het belangrijk dat kinderen goede belevenissen opdoen, die ze zich hun leven lang zullen herinneren. Dit jaar waren er opnieuw kinderdagen met feestelijkheden, activiteiten – en een hele nieuwe musical om Jezus als vriend te leren kennen. Hier zie je enkele beelden.

Op beide zomerconferenties in juli en augustus waren er twee inhoudsrijke dagen met een goede boodschap. De voorbereidingen voor de programmaonderdelen voor kinderen namen flink wat tijd in beslag. De organisaties BCC Event en BCC Media namen het grootste deel van de productie op zich, maar kregen hulp van tientallen vrijwillige jongeren en volwassenen die alles op alles zetten om de kinderen mooie ervaringen te geven. Sommigen hielpen bij het organiseren van de activiteiten, anderen waren mentoren voor een groep met kinderen, en weer anderen deden mee met de zang of het toneelspel op het podium.

Lees meer over de Nederlandse inzet tijdens de Bible Kids Days

Het programma voor de kinderen deze zomer:

  • Concert met zang en dans door kinderkoren uit diverse landen
  • Kindersamenkomst voor kinderen van 3-5 jaar
  • Kindersamenkomst voor kinderen van 6-12 jaar
  • Diverse dagen met activiteiten en spelletjes verdeeld over de conferentielocatie
  • Een speciale dag voor de “tweens”; kinderen van 11 en 12 jaar
  • Het programma ‘Intro Live’ meemaken in de zaal voor alle kinderen van 11 tot 15 jaar.
Foto: BCC.
Lees meer over de BCC zomerconferenties

Kindermusical over het horen van Jezus’ stem

“Om te leren luisteren naar Jezus’ stem, dat is de beste keuze die we kunnen maken,” zegt programmaleider Gjermund Haukelidsæter, tijdens de opening van de kindersamenkomst voor de kinderen van 6-12 jaar in de grote zaal. En precies daarover hoorden ze meer tijdens deze middag.

Het begon met een video, een reis terug in de tijd van Jezus: over de geschiedenis van Lazarus die uit de dood opstond, en over zijn zussen – Martha en Maria. Daaruit bleek dat het belangrijk is om naar Jezus woorden te luisteren –  om zijn stem te verstaan. Maria begreep dat wanneer Jezus in de buurt was, het erom ging om te luisteren naar wat Hij zegt.

En dan komt het hoogtepunt: namelijk een nieuw geproduceerde musical die erover gaat om Jezus’ stem te leren verstaan.

In de musical ontmoeten we Anna, die thuis niet opgroeit met het christelijk geloof. Toch merkt ze een verlangen naar iets meer dan de fysieke wereld die ze om zich heen ziet. Ze begrijpt dat Jezus iets tegen haar te zeggen heeft, en in de musical ontmoet ze iemand die haar helpt om Hem te leren kennen.

Foto: BCC.
Foto: BCC.
Foto: BCC.

Bijbelonderwijs in je eigen taal

Tijdens de kinderbijeenkomsten is de voertaal Noors, maar voor de kinderen, die uit alle werelddelen komen, is er simultaan vertaling beschikbaar naar zo’n 20 talen. Zo kunnen ook de Nederlandse kinderen de boodschap goed begrijpen. (Red. CGN)

Bekijk hier een stukje uit de musical

Het programma voor kinderen is tijdens beide conferenties hetzelfde. Bekijk een klein stukje uit de musical, met het lied “Gebed onder de sterrenhemel.”

Dit artikel is overgenomen uit het Noors van BCC.no

Gerelateerde artikelen