Kinderconferentie 2020: De Bijbel is voor jou!

Een beetje gek is het wel, kinderconferentie in je eigen huiskamer. Toch zitten zo’n 400 kinderen (met hun ouders en grote broers en zussen) er helemaal klaar voor, als op Koningsdag om 11:00 uur de eerste CGN Online Kinderconferentie van start gaat!

Zoals gewoonlijk staat ook dit jaar speciaal voor de kinderen een eigen ‘conferentie’ op het programma van de nationale conferentieweek de Meiweek. Vanwege de coronapandemie is het christelijke evenement omgezet naar een digitale editie, met twee kinderconferentie-uitzendingen op maandag 27 april.

Leerboek om volmaakt gelukkig te worden

Het thema van de kinderconferentie is ‘Mijn Bijbel, leerboek om volmaakt gelukkig te worden’. In twee leuke en leerzame films krijgen de kinderen meer te horen en te zien over hoe de Bijbel tot stand is gekomen en welke boeken de Bijbel bevat, en ook dat het lange tijd helemaal niet vanzelfsprekend was dat iedereen een Bijbel had. Het mooiste is: de Bijbel is niet zomaar een boek; het is het Woord van God, en als je gaat doen wat erin staat word je heel gelukkig!

Bekijk hieronder de aflevering van de kinderconferentie op maandagochtend 27 april.

Eerste uitzending van de CGN Online Kinderconferentie 2020 over ‘Mijn Bijbel, leerboek om volmaakt gelukkig te worden’.
Zoals elk jaar is er ook voor deze kinderconferentie een lied geschreven en gecomponeerd dat aansluit op het thema.

Bekijk de losse muziek- en animatiefilms ook hier: YouTube kanaal van Christelijke Gemeente Nederland.

Extra activiteiten

De Meiweek-organisatie laat het niet alleen bij twee uitzendingen. In samenwerking met vereniging Active zijn ook allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd. Al voor de eerste uitzending begint worden bij de gezinnen aan de deur verrassingstasjes voor elk kind afgeleverd met leuke en lekkere dingen. En ’s middags is het tijd voor een Bijbelboekenspel dat de ouders met de kinderen in hun eigen huis en tuin kunnen spelen. Na de tweede samenkomst volgt in elke CGN-gemeente een spelprogramma via Zoom, waarbij de kinderen een Bijbelquiz doen en grappige opdrachten uitvoeren voor de camera.

Enkele spelopdrachten uit het Bijbelboekenspel dat de gezinnen thuis tussen de afleveringen konden spelen. De bijbelopdrachten werden afgewisseld met actieve spelletjes in en om het huis.

Huttenbouw in de achtertuin

En de volgende dag… staat er een pakket hout voor de deur. Want wat is een Meiweek zonder de traditionele huttenbouw? Dit jaar in je eigen achtertuin! Op het balkon of in de huiskamer kan natuurlijk ook. Een compact bouwpakket met instructies helpt de kinderen op weg, en verder kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten. De komende drie dagen kunnen ze lekker timmeren, met hulp van papa, mama, broer of zus. De mooiste creatie krijgt een prijs!

Via Instagram kunnen foto’s en filmpjes gedeeld worden van wat de gezinnen beleven tijdens deze bijzondere Meiweek. Zo lijkt het alsof we toch nog een beetje bij elkaar zijn in de meivakantie.

Lees meer: CGN in coronatijd

De pakketten met hout voor het Meiweek-project ‘Huttenbouw in de achtertuin’ liggen klaar om verspreid te worden door vele vrijwilligers van vereniging Active.
Lekker drie dagen aan de slag in je eigen tuin met behulp van een bouwpakket.
En na al het getimmer is het natuurlijk tijd om te spelen!