SummerCamp 2020: geloofsopbouw, plezier en buitenactiviteiten

Vereniging Active

Jaarlijks organiseert Brunstad Ungdomsklubb (BUK, vertaald: Brunstad Jeugdclub) een internationaal zomerkamp gericht op jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Oorspronkelijk was het de bedoeling was dat het SummerCamp ook dit jaar op conferentielocatie Brunstad in Noorwegen zou plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie is het deze keer een combinatie geworden van een centraal online aanbod en lokaal georganiseerde activiteiten.

Wereldwijd zijn er in alle continenten gemeenten met dezelfde geloofsgrondslag als Brunstad Christian Church (BCC), waaronder CGN in Nederland. In samenwerking met sport- en activiteitenvereniging Active hebben de CGN-gemeenten van 24 tot en met 27 juli hun eigen SummerCamps georganiseerd. In totaal nemen circa 250 Nederlandse tieners deel, en daarnaast ongeveer evenveel jongvolwassenen vanaf 18 jaar, die zich inzetten als organisatoren en mentoren.

Gedegen voorbereiding

Een jongerenevenement organiseren tijdens de coronapandemie brengt uitdagingen met zich mee, maar die zijn de lokale afdelingen van vereniging Active niet uit de weg gegaan. Voorafgaand aan het SummerCamp hebben de vrijwilligers van Active veel werk gestoken in een gedegen voorbereiding met draaiboeken voor veiligheid, om een camp neer te zetten met activiteiten die passen binnen de lokale overheidsmaatregelen.

Online en offline samenzijn en buitenactiviteiten

Het programma van het SummerCamp is afwisselend: korte live uitzendingen van BrunstadTV, met praktische Bijbelse thema’s waarmee in de jeugdgroepen verder wordt gewerkt, naast allerlei recreatieve en uitdagende lokale activiteiten, met name in de buitenlucht. Later op de avond is er vaak tijd voor grappige sketches en hilarische opdrachten, of zelfs lasergamen tot in de late uurtjes.

Samen optrekken in een positieve sfeer, met als rode draad om elkaar te versterken in het geloof, dat is waar het om draait bij de jongerencamps van BUK en Active. Gelet op de reacties van de jongeren lijkt het camp van dit jaar nauwelijks onder te doen voor de eerdere camps die met alle jongeren samen op Brunstad waren georganiseerd.

Bekijk hieronder een fotoserie voor een impressie.

CGN Zeeland: De tieners van CGN Zeeland zijn helemaal klaar voor het SummerCamp!
CGN Zeeland: De jongeren konden kiezen uit verschillende activiteiten, waaronder een klimpark.
CGN Schermer: De jeugdgroep van CGN Schermer ondernam allerlei activiteiten vanaf hun eigen gemeentelocatie. Tot laat in de avond hadden de tieners het gezellig op het half overdekte terras.
CGN Schermer: Bij dit uitdagende outdoor parcours belandden vrijwel alle deelnemers te water (lees: modder).
CGN Twente: De jeugdgroep van CGN Twente bevond zich deze dagen in Hessenhöfe, Duitsland.
CGN Twente: De actieve dagen worden afgesloten met chocolademelk, marshmallows roosteren en gesprekken tot in de late uurtjes.
CGN Groningen: De jeugdgroep van CGN Groningen verbleef dit weekend op Ameland. Onder andere strandzeilen was een favoriete activiteit.
CGN Groningen: ’s Ochtends en ’s avonds zijn er korte live uitzendingen van BrunstadTV met thema’s die praktisch en relevant zijn voor jongeren.
CGN Groningen: Het SummerCamp is ook een gelegenheid om de tieners te verwelkomen die vanaf augustus naar het voortgezet onderwijs gaan. Deze 12-jarigen uit CGN Groningen werden verrast met een rondvlucht boven Ameland.
CGN Flevoland/Utrecht: De jeugdgroepen van CGN Flevoland en Utrecht sloegen de handen ineen. Zij beleefden net als Groningen een mooi weekend op Ameland.
CGN Flevoland/Utrecht: Op de laatste dag van het camp werden verschillende workshops aangeboden, zoals creatief, culinair en sport. Voor ieder wat wils!
CGN Rotterdam: De jeugd van CGN Rotterdam was dit weekend te vinden in het bosrijke gebied langs de Ruhr in Duitsland.
CGN Rotterdam: Suppen is een van de favoriete zomerse activiteiten onder de verschillende jeugdgroepen.
CGN Terwolde: De afdeling van vereniging Active in CGN Terwolde organiseerde activiteiten vanaf hun eigen gemeentelocatie, met onder andere een finalespel op de stormbaan.
CGN Terwolde: Tijdens de bonte avond wordt het publiek vermaakt met grappige optredens en leuke spelelementen.