Terugblikken op een bijzonder voorjaar

De zomervakantie is begonnen en dat betekent gewoonlijk dat het nationale gemeenteprogramma van Christelijke Gemeente Nederland even in pauzestand gaat. Dat geeft gelegenheid om te reflecteren op een bijzondere periode die voor sommigen een intensieve tijd is geweest.

Normaal gesproken zouden op dit moment veel gemeenteleden net als in andere jaren zijn afgereisd naar Brunstad, Noorwegen, voor een internationale christelijke conferentie. Vanwege de coronapandemie vindt de zomerconferentie van Brunstad Christian Church (BCC) op een digitale manier plaats.

LEES MEER: Een ander soort zomer: de online zomerconferentie van BCC is in volle gang

Gedreven en talentvolle crew voor online producties

Terwijl sinds het begin van de zomer in verschillende gemeenten weer voorzichtig bijeenkomsten in beperkte omvang zijn opgestart, kijken we terug op een bijzonder voorjaar dat heel anders is verlopen dan we ons hadden voorgesteld. Een voorjaar ook, waarin heel wat talent en creativiteit boven is komen drijven om tóch, met digitale middelen, het gemeenteleven vorm te geven en Bijbelonderwijs en geloofsopbouw te kunnen blijven bieden. Daarbij is de crew van het programma CGN Online een onmisbare schakel geweest om studio-uitzendingen te produceren met afwisselende en interessante content. We zijn heel dankbaar voor de gedrevenheid en inzet van de vele vrijwilligers die hierbij betrokken waren!

LEES MEER: Online programma voor geloofsopbouw

Een deel van de crew van het programma CGN Online voor de zaal van CGN Schermer waar de studio-uitzendingen zijn opgenomen in een tijdelijke studio. Bij het programma zijn veel vrijwilligers betrokken, o.a. presentatoren, muzikanten en een competente crew voor media en audiovisuele techniek, videoproductie, editing etc.
Voorafgaand aan de laatste uitzending brengt de technische crew het licht en geluid in de studio in gereedheid.
Aan het maken van een tv-programma gaat een heleboel voorbereiding en overleg vooraf!
Achter de schermen zijn flink wat uren besteed aan het selecteren en bewerken van beelden en geluid tot het eindproduct.
Tijdens de lange opnamedagen werd er goed gezorgd voor de crew en deelnemers: hier wordt een gezonde en voedzame lunch klaargemaakt.

Live-samenkomsten voorzien in een behoefte

Inmiddels is de tijdelijke tv-studio weer afgebroken en kan CGN Schermer weer gebruik maken van hun samenkomstzaal. Maar CGN Online is daarmee niet opgeheven. Het is duidelijk dat online uitzendingen, met interactie tussen diverse CGN gemeenten, in een behoefte voorzien. Dit najaar zullen dan ook met regelmaat live online samenkomsten worden georganiseerd waaraan diverse gemeenten kunnen deelnemen en die door alle leden op afstand bijgewoond kunnen worden. Deze samenkomsten worden niet opgenomen in een studio, maar gewoon in verschillende samenkomstzalen, waarbij toespraken, liederen en geloofsgetuigenissen worden gestreamd via een livestream.

LEES MEER: Gemeenteleven in coronatijd

Mooie en opbouwende momenten

Bekijk hieronder enkele mooie en opbouwende momenten die dit voorjaar zijn opgenomen in de CGN-studio. Meer fragmenten en muziekvideo’s zijn beschikbaar via ons YouTube kanaal!