Oproep aan jongeren: verdiep je in Gods Woord!

De thema-avond van de digitale editie van ‘Meiweek 2020’ staat net als de kinderconferentie in het teken van de Bijbel, het Woord van God. De online uitzending op donderdagavond 30 april richt zich vooral op de circa 500 jonge mensen van 12 tot en met 24 jaar uit CGN.

De boodschap is echter universeel, en ook veel andere gemeenteleden volgen het programma aandachtig. Centraal staat een uitspraak van Elias Aslaksen, een Noorse evangelist die een belangrijke rol speelde bij het ontstaan van onze gemeente in Nederland. Aan het einde van zijn leven zei hij: “Geloof in het levende Woord van God is de grootste macht die bestaat in het universum!”

Scheppende kracht

Tijdens een tafelgesprek horen we meer over het leven en werk van Aslaksen, en worden de jongeren aangemoedigd om zelf de Bijbel te lezen. God laat zichzelf kennen door zijn Woord, en als je een persoonlijke relatie wilt met je Schepper, dan is het belangrijk om je te vullen met de geschiedenissen, beloften en vermaningen uit de Bijbel. Het geloof in dat Woord werkt als een scheppende kracht net zoals God door Zijn woord de aarde en alles heeft geschapen – er ontspringt nieuw leven waar je eerder dor en leeg was, en je krijgt nieuwe moed en kracht als je op God vertrouwt.

Geloven zoals het er staat

Al kunnen de jongeren niet fysiek bij elkaar zijn, het is bemoedigend om de persoonlijke getuigenissen te horen van jonge mensen uit diverse gemeenten, opgenomen op video. Ook de verschillende korte films, de liederen en de gesprekken versterken het gedeelde verlangen om God beter te leren kennen en ons te verdiepen in Zijn woorden. En dat niet alleen: we kunnen ze geloven zoals het er staat! Dan zullen deze woorden ons gaan helpen in de situaties van alledag, en kunnen we volledig vertrouwen op God die een plan heeft met ons leven.

Bekijk hieronder een kort fragment uit een van de gesprekken, en enkele andere onderdelen van de uitzending van de thema-avond voor jongeren.

Gods gedachten zijn hoger dan de onze, maar door in Zijn woord te lezen komen we binnen in Gods gedachten en gaan we Gods plan met ons leven begrijpen, legt Jan-Hein Staal uit tijdens het tafelgesprek.
Aan het begin van de uitzending werd een video getoond over Gods scheppende kracht.
Jesse zingt een lied over de scheppingskracht van Gods Woord.
Judith zingt lied 295 uit zangbundel Wegen van de Heer.