Vrouwenconferentie met record aan deelnemers

Begin maart organiseerde Brunstad Christian Church (BCC) voor het veertiende jaar op rij een conferentie speciaal voor vrouwen. 4.700 dames uit 37 verschillende landen kwamen bijeen, en er was grote betrokkenheid te bemerken onder de deelnemers.

Verkondiging, gemeenschapszin en feestelijkheden zijn de gemene delers van het weekend. De verkondiging van Gods Woord leidt tot een praktisch christenleven, waarin naastenliefde centraal staat. Hoofddoel van het weekend is dat de deelnemers samenkomen om de christelijke boodschap te horen, maar er is ook tijd voor samenzijn, het uitwisselen van ervaringen en goede gesprekken.

De internationale christelijke conferentie wordt jaarlijks goed bezocht door deelnemers uit CGN; dit jaar reisden 276 Nederlandse dames af naar het conferentiecentrum te Brunstad in Noorwegen.

Lene Østmoen en Kåre J. Smith, voorganger van BCC, in een inspirerend panelgesprek over hoe iedereen kan bijdragen aan het scheppen van een veilig thuis en een gezonde gemeente. Foto: BCC.
Marit Sandersen was een van de deelnemers aan het panelgesprek, en sprak erover dat jongeren de vrijheid moeten krijgen om zich vrij te ontplooien en te ontwikkelen, maar dat ouders ook goede ethische grenzen moeten durven stellen. Foto: BCC.
Judith (25) vertelde tijdens het panelgesprek hoe ze haar jeugdtijd heeft ervaren, en hoe het voor de hand ligt om je met anderen te vergelijken en ontevreden te zijn met jezelf. Ze wil een mentor zijn die bijdraagt aan een goede jeugdtijd voor jongeren. Foto: BCC.
Drukte in de foyer voorafgaand aan de feestelijke samenkomst op zaterdagavond, een van de vier bijeenkomsten tijdens het weekend.
Een groep dames uit diverse landen, voor de gelegenheid gehuld in klederdracht, zingen samen een opbouwend lied op zaterdagavond.
Later op de avond worden de deelnemers getrakteerd op een wervelende show door getalenteerde violisten.

Dit artikel is gedeeltelijk overgenomen van bcc.no: Kvinnekonferanse med deltakerrekord