Bezoek uit Duitsland tijdens CGN-landweekend van maart

Het CGN-landweekend van 22 tot en met 24 maart heeft een internationaal tintje. Naast bijna 1.300 deelnemers uit Nederland hebben we bezoek van enkele gasten uit Duitsland.

Christoph Matulke is een van hen. Al in zijn jeugdtijd raakte hij bevriend met Nederlanders die net als hij wilden leven naar de Bijbels-christelijke boodschap zoals die naar voren werd gebracht op conferenties in onder andere Duitsland en Nederland. Dat contact heeft zich door de jaren heen verdiept.

De inspirerende toespraken van de sprekers uit Duitsland en de diverse bijdragen van geloofsgenoten uit Nederland sluiten naadloos op elkaar aan. Grenzen vervagen door de universele Bijbelse boodschap die in iedere situatie en op elke plek ter wereld in praktijk kan worden gebracht.

Tussen de bijeenkomsten door heeft vereniging Active kinder- en jeugdactiviteiten georganiseerd, en voor alle aanwezigen is er volop gelegenheid voor goede gesprekken over wat ze hebben gehoord.

Christoph Matulke (rechts) spreekt over de brief van apostel Paulus aan de Romeinen.
Dit weekend zijn er drie opbouwende samenkomsten waarin we zowel Nederlandse als Duitse sprekers horen, en vele korte bijdragen van gemeenteleden.
Een podiumgesprek met verschillende van de gasten op zaterdagavond geeft blijk van saamhorigheid over landsgrenzen heen – en dit weekend speciaal met onze Duitse buren.
De band draagt ook bij aan een feestelijke sfeer tijdens de zaterdagavond.
De kinderen van 8 tot 12 jaar vermaken zich zaterdagmiddag met knutselen, boogschieten en broodjes bakken boven een vuurtje, terwijl de jongsten worden geschminkt en zich kunnen uitleven op een springkussen.
Voor de jongeren vanaf 12 jaar bestaat de keuze onder andere uit een dansclinic of een creatieve middag, waarin ze kunnen samenwerken aan een groot schilderij.
Deze sportievelingen hebben zich opgegeven voor een middag BMX-fietsen.
De 60+’ers komen zaterdagmiddag bij elkaar voor een opbouwend moment.