Meiweek 2019 in volle gang

Na een periode van intensieve voorbereiding is op 27 april de jaarlijkse Meiweek van start gegaan. Het christelijke evenement, georganiseerd door Christelijke Gemeente Nederland, heeft dit jaar ruim 1.600 deelnemers in alle leeftijdscategorieën.

De conferentieweek in de meivakantie duurt tot en met zaterdag 4 mei en staat in het teken van bijeenkomsten met geloofsopbouw en Bijbelonderwijs, afgewisseld met momenten van samenzijn en samenbindende activiteiten voor jong en oud.

Bekijk hieronder een foto-impressie van de eerste twee dagen.

Elk jaar vindt de Meiweek plaats op conferentie- en evenementenlocatie Pagedal, dat voor de gelegenheid wordt afgehuurd door CGN. De vlag hangt uit ter gelegenheid van Koningsdag op zaterdag 27 april, de bungalows worden in gebruik genomen, en langzaam komt het park tot leven.
De eerste bijeenkomst op zaterdagmiddag is speciaal voor alle ‘mentoren’ en andere vrijwilligers, en heeft zowel een opbouwende als praktische insteek: ze krijgen nuttige instructies mee om het voor alle deelnemers tot een fijne en geloofsversterkende week te maken.
Net als voorgaande jaren zetten vele deelnemers hun schouders onder alles wat er deze Meiweek gebeuren gaat. Naast alle mensen die verantwoordelijkheid dragen voor diverse programmaonderdelen, hebben maar liefst 300 personen zich beschikbaar gesteld om te helpen bij onder andere kinder- en jeugdactiviteiten, catering, schoonmaak of toezicht.
De samenkomst begint bijna! Naast algemene samenkomsten staan er deze Meiweek bijeenkomsten voor diverse doelgroepen op het programma.
Tijdens de openingssamenkomst op zaterdagavond is de zaal goed gevuld. We zingen en bidden samen, en luisteren naar enkele toespraken waarin de Bijbel, Gods Woord, centraal staat. Landelijk voorganger Jan-Hein Staal spreekt over de bevrijding van de Israëlieten uit Egypte in de tijd van Mozes, en over Jezus die onze persoonlijke bevrijder wil zijn.
Zondag is een dag speciaal voor de kinderen. Tijdens de twee samenkomsten van de kinderconferentie krijgen ze Bijbelonderwijs op hun eigen niveau, ondersteund door middel van toneel, zang en film.
Tussen de kindersamenkomsten door zijn er leuke activiteiten voor kinderen, zoals je eigen glitterslijm maken.
Zondagavond na de tweede kindersamenkomst is het nog lang gezellig op het evenemententerrein, veel mensen maken gebruik van de gelegenheid om verder te praten en de kinderen roosteren marshmallows boven een vuurtje.