Landweekend juni 2019: Gods liefde voor ons

De drie samenkomsten van het CGN-landweekend van 21 tot en met 23 juni hebben een centraal thema: Gods liefde voor de mensen.

“Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.” Johannes 3:16 (NBG51). De bekende tekst is een van de Bijbelverzen die de blijde boodschap van het evangelie kernachtig onderstreept.

De bijna 1.100 deelnemers luisteren naar opbouwende toespraken, waarin duidelijk naar voren komt hoeveel God van ons houdt, en hoe wij vanuit dat besef Zijn liefde mogen beantwoorden. Deze boodschap wordt bevestigd door vele persoonlijke getuigenissen van gemeenteleden die Gods liefde hebben ervaren en voor Hem willen leven. Wat een fundament geeft het geloof in God die zó van ons houdt en het allerbeste met ons voor heeft! En wat is het passend voor ons die in Hem geloven, dat wij verder leven in wederliefde voor Hem.

Samenkomsten en activiteiten voor verschillende doelgroepen

Naast twee algemene christelijke samenkomsten en een jeugdsamenkomst is er een bijeenzijn voor de leeftijdscategorie 60+. Tussen de bijeenkomsten door komen de jongeren vanaf 12 jaar in actie tijdens een voetbaltoernooi georganiseerd door vereniging Active, en ook voor de kinderen valt er van alles te beleven.

Genietend van het aangename zomerweer zoeken veel gemeenteleden elkaar op bij de kinder- en jeugdactiviteiten, of op het campingterrein en bij de terrassen van de bungalows, om verder te praten over het Bijbelse thema van de samenkomsten.

Er zijn veel teksten in de Bijbel die gaan over Gods liefde voor de mensen, en tijdens de samenkomst van zaterdagochtend laat Jan-Hein Staal er verschillende zien op het scherm.
Aan het einde van de samenkomst presenteert David Nooitgedagt het CGN jaarverslag van 2018, dat naderhand als gedrukt exemplaar wordt uitgedeeld aan de aanwezigen.
Zaterdagmiddag is er een goochelshow voor de kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Daarna kunnen ze buiten allerlei spelletjes doen.
Een indianenmiddag voor de kinderen van 8 tot en met 12 jaar, met activiteiten als kanovaren en schatzoeken.
Een samenzijn met geestelijke opbouw voor de leeftijdscategorie 60+ op zaterdagmiddag.
De jeugdsamenkomst op zaterdagavond gaat verder in hetzelfde Bijbelse thema van die ochtend.
Vrijdagavond en zaterdagmiddag is er een voetbaltoernooi voor de jongens- en meidenteams vanaf 12 jaar uit diverse CGN-gemeenten.
Zaterdagavond na de jeugdsamenkomsten worden de finales gespeeld. Dit jongensteam uit CGN Terwolde wint de hoofdprijs in hun leeftijdscategorie.
Het CGN-landweekend sluit af met opnieuw een inhoudsrijke samenkomst op zondagochtend.