Jong en blij

Eerder plaatsten we een fotoreportage voor activiteiten voor jongeren tijdens de Meiweek. De week is omgevlogen! Inmiddels zijn alle deelnemers weer huiswaarts, maar wel met ontelbare onvergetelijke herinneringen rijker. De filmreportage hieronder geeft een beeld van wat de jongeren van CGN vorige week allemaal hebben beleefd.

We maken gebruik Youtube video's op onze pagina's. Door dit vakje aan te vinken kun je deze video's bekijken, maar geef je Youtube ook de gelegenheid gegevens op te slaan, bijvoorbeeld over de snelheid van je internetverbinding, of welke video's je hebt bekeken. Je kunt zelf kiezen of je dit wil of niet.

Bekijk details

 

The Village – Back In Time

Naast opbouwende bijeenkomsten gericht op jongeren en diverse recreatieve en sportieve activiteiten, is “The Village” al een paar jaar een begrip en hoogtepunt in de Meiweek. Een uniek project voor de tieners van CGN, waar fantasie, creativiteit en samenwerking samenkomen. Hier worden nieuwe vrienden gemaakt, nieuwe vaardigheden aangeleerd maar bovenal veel gelachen en tot in de late uurtjes gewerkt en gefeest.

Dit jaar was het thema “Back in time”, met tijdperken van de middeleeuwen via de klassieke oudheid naar de toekomst. Daarnaast konden de jongeren kiezen uit de onderwerpen: “Styling & Cooking”, “Build & Design”, en “Create & Perform”. Met je groep werkte je het van tevoren bedachte plan voor je tijdelijke bouwwerk uit, onder muzikale begeleiding van het pop-upradiostation “The village on air”.

Onder leiding van enthousiaste en gedreven 18-plussers werden de ideeën vormgegeven. In een paar dagen tijd werd het evenementenveld omgetoverd tot een heuse “Village” waar op de laatste dag, de Familiemiddag, talloze speel- en doegelegenheden waren voor alle kinderen. Jong en oud ziet hier altijd erg naar uit, ook om de creaties te bewonderen en de bijbehorende eetgelegenheden eer aan te doen.

De hele week had iedereen de ontwikkelingen kunnen volgen, en enthousiaste verhalen gehoord. Zaterdagmiddag was het dan eindelijk zover en werd “The Village” met muziek en onder luid gejuich geopend. Hier liepen trotse en dankbare ouders rond. Hier zag je jongeren die met veel voldoening de afgelopen dagen hadden gewerkt, met elkaar en voor de kinderen!

Plezier tijdens het bouwen en de welverdiende pauze.
De teambegeleider geeft instructies over de bouw van een heus Amfitheater…
… waar tijdens de Familiemiddag een vermakelijke show losbarstte.
In de avonden was het nog lang gezellig in The Village by Night
Hier is een grotwoning uit de Oudheid in de maak: piepschuim wordt bewerkt tot rotsblokken
Dit team verzorgt “toekomstmuziek”
Poffertjesbakkende piraten uit de Gouden Eeuw
Nog even de laatste instructies voordat de Familiemiddag kan beginnen!
De “Vliegende Hollander” bleek een favoriete attractie voor de kinderen
En hier het team dat het schip heeft verzonnen, gebouwd en fungeerde als bemanning
Het zonnige weer droeg bij aan een geslaagde familiemiddag.
De zelfgebakken Oud-Hollandsche krakelingen waren al snel uitverkocht!
In de Middeleeuwse “smederij” konden de kinderen hun technische vaardigheden uitproberen.
De prachtige en deskundige jury van de categorie “Styling en Cooking” pakt hun “taak” serieus aan!
Het team dat deze categorie won met hun overheerlijke spareribs.

Opruimactie

Natuurlijk moet alles ook weer netjes worden opgeruimd. Dat gebeurde zondag 30 april door een grote groep mensen, in recordtijd! Bekijk een timelapse van deze opruimactie hieronder:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren