Feestweek voor de kinderen

“Laat de kinderen tot Mij komen,” zegt Jezus in Lucas 18, “want het koninkrijk van God is voor hen!” Jezus houdt van de kinderen en dat doen wij bij CGN ook. Onze kinderen zijn het kostbaarste van wat aan onze zorg is toevertrouwd. En ja, als de kinderen genieten dan hebben de ouders en begeleiders het ook goed. 

Tijdens de Meiweek waren er tussen de bijeenkomsten met geloofsopbouw heel veel verschillende activiteiten georganiseerd en voor iedereen was er wel iets leuks te doen. Maar vooral de kinderen en jongeren staan centraal.

Blije kindergezichten

Het is fantastisch om te zien hoe de jeugd zich inzet om het voor de kinderen fijn te maken, zodat het een week wordt waar ze nog lang aan terug zullen denken. Veel deelnemende tieners hadden de keuze gemaakt om te helpen bij de kinderactiviteiten, bijvoorbeeld bij het begeleiden van hutten bouwen, bij het zwemfeest of bij “Speelland”. Anderen zetten hun talenten in om zich bij de techniek nuttig te maken. Zo is onderstaande reportage over de kinderactiviteiten gemaakt door een heel jong videoteam bestaande uit jongeren van ongeveer twaalf tot veertien jaar die media als hobby hebben, begeleid door meer ervaren medialiefhebbers.

We maken gebruik Youtube video's op onze pagina's. Door dit vakje aan te vinken kun je deze video's bekijken, maar geef je Youtube ook de gelegenheid gegevens op te slaan, bijvoorbeeld over de snelheid van je internetverbinding, of welke video's je hebt bekeken. Je kunt zelf kiezen of je dit wil of niet.

Bekijk details

Als je al deze verschillende activiteiten bekijkt en ziet hoe de kinderen daar van genieten én hoe de jeugd en ouderen genieten van al die blije kinderen, dan kun je daar alleen maar heel erg dankbaar voor zijn. Hieronder volgt een fotoverslag van de diverse activiteiten voor kinderen tijdens de afgelopen week.

De week begon met een kinderconferentie over een zacht en rein hart. Dit is de goede zaaigrond, waarin het zaad (Gods Woord) goed op kan groeien en goede vruchten kan voortbrengen, zoals gehoorzaamheid en verdraagzaamheid en bijvoorbeeld lief zijn voor je broertjes en zusjes.
Gefascineerd door alles wat op het podium gebeurt.
Bij het huttenbouwen werd er drie dagen lang flink op los getimmerd en werden de mooiste en grootste hutten gebouwd. Op de laatste dag was er een lekkere smulmaaltijd.
Voor de avonturiers was er Adventure for kids. Grote torens bouwen, hardlopen, maar ook lasergamen.
Er was zelfs een heuse viswedstrijd voor kinderen. Heel geconcentreerd naar de dobber kijken of jij misschien de grootste vis vangt. Na die tijd mochten de gevangen visjes weer lekker doorzwemmen.
Heel veel waterpret bij het zwemfeest; plezier voor jong en oud(er).
De voetballiefhebbers konden hun hart ophalen tijdens de Pagedalcup Junior. Lekker fanatiek een partijtje voetballen en natuurlijk veel plezier samen. En winnen is wel heel erg leuk!
Voor de allerkleinsten was er iedere dag Speelland. Heerlijk knutselen en verhaaltjes luisteren en er stond buiten ook nog een heel mooi springkussen.
Elke dag stond er wel weer iets moois op het programma, bijvoorbeeld verkleden als ridder of prinses. Het was jammer dat de week zo snel voorbij ging!

Bewaren