Internationale Nieuwjaarsconferentie

Maandag 30 december begon in Brunstad (Noorwegen) de laatste internationale christelijke conferentie van het jaar, de Nieuwjaarsconferentie 2019-2020. Brunstad Christian Church, de organisator van dit jaarlijks terugkerend evenement, noteert een recordaantal van meer dan 10.000 deelnemers, waaronder bijna 600 uit Nederland.

Mannen, vrouwen, jong en oud, afkomstig uit 33 verschillende landen, verheugen zich om tijdens zo’n conferentie gesterkt te worden in hun geloof en om medegelovigen te ontmoeten.

Liefde tot Jezus Christus

Wanneer de eerste bijeenkomst begint, is de grote zaal tot de randen gevuld. “Het is heerlijk om in geloof elkaar te ontmoeten…” klinkt met duizenden stemmen als de conferentie geopend wordt met samenzang.

Na het gebed luistert de zaal met interesse en verwachting naar voorganger Kåre J. Smith. Hij spreekt over Jezus Christus, die aan zijn discipelen vraagt: “Wie zegt u dat Ik ben?” Jezus is de Messias, Gods gezalfde, die als mensenzoon naar de aarde is gekomen en zijn discipelen leerde vanuit zijn eigen leven. En iedereen die Jezus van harte liefheeft wil graag van Hem leren en doen wat Hij zegt. Dat is het kenmerk van een leerling van Jezus: “Wie mijn geboden heeft en ze bewaart, die is het, die Mij liefheeft; en wie Mij liefheeft, zal geliefd worden door mijn Vader en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren.” Johannes 14:21.

Tijdens deze en de navolgende drie bijeenkomsten, worden de deelnemers met toespraken door een heel aantal sprekers, liederen en gebed aangemoedigd, getroost en aangescherpt om een leven als christen te leven, vanuit een oprechte liefde tot God en Zijn Zoon.

De Nieuwsjaarsconferentie 2019 van Brunstad Christian Church telt meer dan 10.000 bezoekers uit 33 landen.
Op oudejaarsavond is er een live-uitzending van BrunstadTV, een interactief programma met een terugblik op het jaar 2019 en een vooruitblik op 2020, dat werd uitgezonden in alle werelddelen.

Voor jong en oud

Voorafgaand aan de conferentie is er een groot jeugdevenement geweest voor 4.500 internationale deelnemers. Velen van hen hebben ervoor gekozen om aansluitend deel te nemen aan de Nieuwjaarsconferentie, met als gevolg dat meer dan de helft van de conferentiebezoekers jonger dan 25 jaar is.

Terwijl geloofsopbouw het hoofddoel is, is het programma ook op de gezinnen afgestemd, met als gedachte dat het evenement net zo goed een hoogtepunt moet zijn voor de kinderen als voor de ouderen. Zo is er een Winter Wonderland – in Frozen decor – met een ijsbaantje, chocomel, knutselen en schminken. Voor de sportieve deelnemer of toeschouwer is er een sportcompetitie. En de jeugd heeft een eigen nieuwjaarshow, met bijbelonderwijs, fantastische muziek en meeslepende acts!

De kinderen vermaken zich op het ijsbaantje dat speciaal voor de gelegenheid is aangelegd.

Volledig opgeladen voor een nieuw jaar

Tussen de diverse bijeenkomsten van de conferentie, verspreid over twee dagen, is er ruim de gelegenheid om bij te praten, door te vragen over de Bijbelse boodschap en het goed te hebben. Veel deelnemers kennen elkaar en het is gezellig en waardevol om contact te hebben met bekende of juist nog onbekende geloofsgenoten.

Toegerust in het geloof, en met hernieuwde energie verspreiden de deelnemers zich weer over de wereld met de hoop om het gehoorde in praktijk te brengen in het leven van alledag.

Elke conferentie is er volop gelegenheid om elkaar te spreken.