Geloofsopbouw en gezelligheid tijdens Meiweek 2019

Vereniging Active

Wat gebeurt er zoal tijdens de Meiweek van CGN? Eigenlijk teveel om op te noemen. En in alles wat er gebeurt is het hoofddoel het delen van onze christelijke geloofsbeleving en het versterken van de onderlinge banden, of dat nu tijdens onze bijeenkomsten is, of op andere momenten van samenzijn.

Hieronder een foto-impressie van diverse momenten van opbouw, activiteiten en gezelligheid van de afgelopen paar dagen.

Wil je meer foto’s zien? Volg dan ook onze instagrampagina: www.instagram.com/christelijkegemeentenederland

Maandag

Op maandag wordt ‘Speelland’ geopend, en de komende dagen kunnen de jongste kinderen zich vermaken met springkussens, een speelhoek met ballenbak, creatieve activiteiten en pizza’s bakken. Elke avond is er een voorleeskwartiertje.
De grotere kinderen kunnen kiezen uit diverse activiteiten bij het onderdeel ‘Kids Choice’, onder andere minikart, lasergamen, creatieve activiteiten en een heus kinderlaboratium.
Gezellig met opa en oma pannenkoeken eten in het Outdoor Café, dat deze dag is ingericht als pannenkoekenrestaurant.
Fanatieke jonge hardlopers tijdens de ‘Kids run’.
Een muziekshow van het CGN jeugdorkest kan rekenen op een groot publiek, en natuurlijk een enthousiast applaus.

Dinsdag

Op dinsdag zijn er voor de leeftijdscategorie 60+ diverse activiteiten georganiseerd die wordt afgesloten met een gezamenlijke, uitgebreide lunch waarin de gelegenheid wordt benut om met elkaar te praten over Bijbelse onderwerpen.
Startklaar voor drie middagen huttenbouwplezier! In groepjes verdeeld zullen 200 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar een hut timmeren met als thema ‘De boerderij’, onder begeleiding van kinderwerkers en vrijwilligers.
Dinsdagavond is er een samenkomst over een Bijbels thema, speciaal gericht op jongeren vanaf 12 jaar, maar uiteraard zijn geïnteresseerde volwassenen ook welkom.
Een gelegenheidskoor brengt een lied ten gehore dat past bij het thema van de avond.

Woensdag

Na een dag met diverse activiteiten zijn er op woensdagavond op vier verschillende plekken momenten van geloofsversterkend en sfeervol samenzijn. De jongens vanaf 12 jaar zijn sinds dinsdag op survivalcamp in Sellingen, en hebben vanavond kampvuuravond met opbouw vanuit de Bijbel.
De meiden vanaf 12 jaar hebben ook twee survivaldagen achter de rug, met als uitvalsbasis Pagedal. Vanavond beleven ze daar dan ook een opbouwende avond samen.
De kinderen van 9 tot en met 12 jaar hebben een gezellige avond rond het kampvuur, en dat is een mooie gelegenheid om nog een spannend Bijbelverhaal over Daniëls vrienden te vertellen.
Het Outdoor Café is smaakvol ingericht voor het programmaonderdeel “Join the Table”, waarbij Meiweek-deelnemers kunnen genieten van Italiaanse hapjes en live muziek. Tussendoor spreekt landelijk voorganger Jan-Hein Staal over de indrukwekkende zendingsreizen van apostel Paulus.

Donderdag

Ook donderdag is er weer “Speelland” voor de kinderen, waarbij ze hun eigen pet mogen versieren, een fles kunnen omtoveren tot een raket en een zelfrijdende auto in elkaar kunnen knutselen.
Ondertussen wordt er druk getimmerd, vandaag is het voor de kinderen van 8 tot 12 jaar de laatste dag dat er aan het huttendorp kan worden gebouwd!
Ter afwisseling kun je je eigen broodjes bakken boven een vuurtje, meubeltjes maken, polsstok springen en meedoen aan andere leuke activiteiten en workshops.
En natuurlijk zijn de timmermannen en -vrouwen trots op hun resultaat!