Afsluiting van Meiweek 2019

Tijdens het laatste weekend van het CGN-evenement de Meiweek worden we op vrijdagavond getrakteerd op een avond vol zang en muziek. Zaterdagavond beleven we een afsluitende samenkomst waarin we worden bemoedigd om als we weer thuis zijn onszelf te blijven vullen met de Bijbel, Gods Woord.

Tussendoor is er opnieuw gelegenheid voor kinderen, jongeren en volwassenen om met elkaar te kunnen optrekken in een gemoedelijke sfeer. Vereniging Active heeft deze week diverse Meiweek-onderdelen georganiseerd, waaronder de gezellige familiedag op zaterdagmiddag.

Bekijk hieronder een video-impressie van de Meiweek en een fotoserie van de laatste paar dagen.

Bekijk een impressie van Meiweek 2019
Samen met je vrienden gamen. Twee ochtenden deze week is een deel van het Outdoor Café ingericht voor een LAN-party.
De computergames worden afgewisseld met een spelletje Risk. Bij het Outdoor Café zijn verschillende spellen te leen die regelmatig worden gebruikt door de bezoekers.
Vrijdag is de Pagedalcup Junior, waarbij jongens- en meisjesteams uit verschillende CGN-gemeenten het tegen elkaar opnemen.
Grappige en interessante proefjes doen bij Kids Lab, onderdeel van Kids Choice, voor de kinderen van 8 tot 12 jaar. Lukt het om een vulkaan te maken?
Ook vrijdag is het tot pannenkoekenrestaurant omgetoverde Outdoor Café een grote trekpleister.
Vrijdagavond staat het jaarlijks terugkerende onderdeel Songmission op het programma. Het CGN-koor en enkele gelegenheidskoren brengen inhoudsrijke liederen ten gehore, begeleid door het CGN-orkest.
De boodschap in de liederen en de overtuiging waarmee deze worden gezongen en begeleid maken een diepe indruk op de aanwezigen. Naast de liederen wekt de verkondiging van Gods Woord bij velen een verlangen om vervuld te worden met de heilige Geest. De avond eindigde met een bidstond.
De familiedag op zaterdagmiddag in het thema ‘De boerderij’ staat garant voor een gezellige drukte op het evenemententerrein.
Van spijkerbroekhangen, salto’s maken op een bungeetrampoline  of rodeorijden, tot een kaasproeverij, poffertjes bakken of suikerspin eten – er is voor elk wat wils!
’s Avonds op zaterdag 4 mei hangt de vlag halfstok. Tijdens de afsluitende samenkomst houden we samen twee minuten stilte om oorlogsslachtoffers te herdenken. Wat zijn we dankbaar dat we in een vrij land leven.
Het grootste deel van de ruim 1.600 Meiweek-deelnemers is aanwezig in de zaal tijdens de afsluitende avondsamenkomst, en anderen kunnen de bijeenkomst volgen in hun bungalow of caravan via een intern tv-kanaal
Jan-Hein Staal bemoedigt de aanwezigen dat de tijd die komt een mooie en rijke tijd zal worden, als we vasthouden aan de Bijbel, het Woord van God, en ons hart daarmee vullen.
Het CGN-orkest speelt tijdens de laatste samenkomst ter begeleiding van geestelijke liederen, en brengt als toegift ter afsluiting van de Meiweek ook nog enkele swingende muziekstukken ten gehore.