De zomerconferenties zijn begonnen – met deelnemers uit 42 landen

De eerste van de twee zomerconferenties georganiseerd door Brunstad Christian Church (BCC) is in volle gang.

Door het jaar heen organiseert BCC diverse internationale conferenties bij Oslofjord Convention Center, Brunstad, aan een uitloper van de Oslofjord in het zuiden van Noorwegen. Vanuit christelijke gemeenten in de hele wereld, met dezelfde christelijke grondslag als BCC, bezoeken velen de conferenties.

Bij elkaar zijn er bijna 15.000 gemeenteleden aangemeld voor de twee zomerconferenties, en de deelnemers komen uit maar liefst 42 verschillende landen, waaronder uit Nederland. Ongeveer de helft van de deelnemers komt uit Noorwegen.

Tijdens de eerste ochtendsamenkomst van de openingsdag op 13 juli was de zaal van Oslofjord Convention Center gevuld met verwachtingsvolle volwassenen, kinderen en jeugd. Velen hebben een lange reis gemaakt om erbij te zijn.

Het was vol in de zaal tijdens de openingssamenkomst op Oslofjord Convention Center. De samenkomsten zijn in het Noors, maar worden simultaan vertaald naar ongeveer 20 talen. Foto: BCC

De zomerconferenties hebben veel te bieden voor zowel volwassenen als kinderen

Op de zomerconferenties ontmoeten vrienden en geloofsgenoten vanuit de hele wereld elkaar en tussen de geloofsopbouwende samenkomsten door is er een rijk aanbod van activiteiten voor kinderen en jeugd die op de conferentie zijn.

De openingsdag begon met samenzang en gebed, daarna sprak voorganger Kåre J. Smith. De samenkomsten duren ongeveer 90 minuten en vaak zijn er in de loop van de dag twee samenkomsten; een ochtend- en een avondsamenkomst. In de tussentijd zijn er gezamenlijke maaltijden, gezelligheid en activiteiten voor de kinderen, terwijl de volwassenen verder praten over de thema’s van de samenkomsten.

Voorganger Kåre J. Smith draagt bij met de verkondiging van Gods woord tijdens beide conferentieperiodes: BCC

Openingsarrangement voor de kinderen in de stralende zon

De plaatselijke gemeente in Sandefjord heeft een boeiende openingsdag voor gezinnen voorbereid aan de fjord, en het stralende weer zorgde voor optimale omstandigheden voor dit evenement.

Veel leuke dingen te doen voor de kinderen tijdens de openingsdag. Foto: BCC

Gedegen voorbereiding voor de jaarlijkse conferenties

De evenementenafdeling van BCC heeft een gedegen voorbereiding gedaan voor de jaarlijkse zomerconferenties, zowel voor het aanbod als het programma, en heeft een conferentiepakket samengesteld dat aantrekkelijk is voor alle leeftijdsgroepen. Het programma is samengesteld op een manier die de gemeenschap bevordert over cultuurgrenzen heen.

Het is zo georganiseerd dat de deelnemers een conferentiepakket konden kopen dat ook enkele gezamenlijke maaltijden bevat. Op de openingsdag kregen de 7.500 mensen die zich aangemeld hadden na de eerste samenkomst een lunch geserveerd, wat veel gelegenheid gaf voor contact als verlenging van de samenkomst.

Twee conferenties, maar hetzelfde inhoudsrijke programma

Beide zomerconferenties duren 9 dagen en hebben dezelfde programma-elementen. Hieronder een overzicht waar de deelnemers zich op kunnen verheugen in de loop van de zomerconferentie:

 • Zes christelijke samenkomsten voor volwassenen
 • Zes christelijke samenkomsten voor jongeren
 • Een uitstapje naar Telemark voor jongeren
 • Brunstadmagazine – live tv-programma met informatie voor gemeenteleden
 • Speciale dagen voor de kinderen met themasamenkomsten, toneel, kinderspelen etc.
 • Concertavond met geloofsopbouw en gemeenteliederen
 • Tweemaal een luncharrangement voor deelnemers van boven 70 jaar aansluitend op de samenkomsten
 • Voetbalwedstrijd voor kinderen
 • Juniorpoint en Juniorcamp voor kinderen
 • Brunstad Toughest – groepswedstrijd voor jongeren in de open lucht
 • Jeugdactiviteiten, avondmaaltijd en activiteiten in de multifunctionele sporthal van Oslofjord

Veel CGN-gemeenteleden zullen dit jaar vooral de tweede zomerconferentie bezoeken, en voor degenen die daar niet bij kunnen zijn bestaat de mogelijkheid om de conferenties thuis te volgen via live tv-uitzendingen. We verheugen ons erop de zomerconferenties verder te volgen.

Het Jeugdcafé na de samenkomst was nieuw dit jaar. Voor jeugd tussen 13 en 20 jaar zijn deze maaltijden inclusief in het conferentiepakket. Foto: BCC
In de grote multifunctionele sporthal van Oslofjord kan de jeugd zich de hele avond uitleven. Foto; BCC
Het aanbod in Oslofjord Arena viel zo te zien in de smaak. Foto: BCC

Dit artikel is met enige toelichting overgenomen uit het Noors van bcc.no: Sommerstevnene er i gang – med deltakere fra 42 nasjoner