Zomerperiode

Het is hoogzomer in Nederland en voor velen is de vakantie inmiddels begonnen. Dat de zomerperiode is aangebroken zie je ook terug in het programma van de tien CGN-gemeenten.

De jaarprogramma’s van de CGN-gemeenten volgen globaal het schoolseizoen, van september tot begin juli waar de laatste bijeenkomsten plaatsvinden, vaak in de vorm van een dag voor de hele gemeente waarmee het seizoen feestelijk wordt afgesloten. Diverse jeugdgroepen organiseren daarnaast hun eigen afsluitingsfeesten, met een programma van een opbouwende samenkomst en sport en spel. Ook het clubseizoen voor de kinderen loopt ten einde, wat aanleiding geeft tot clubuitjes naar bijvoorbeeld een speeltuin of pretpark.

Conferenties op Brunstad

Toch betekent dit niet dat de rest van de zomer alleen vakantie wordt gevierd. Veel gezinnen maken zich op voor een reis naar Brunstad, in het zuiden van Noorwegen, waar geestelijke opbouw, ontspanning en activiteiten voor jong en oud samensmelten tot een onvergetelijke vakantie- en conferentieweek voor gemeenteleden uit alle werelddelen. En wie niet in de gelegenheid is om naar Brunstad te gaan, kan de bijeenkomsten en activiteiten volgen via de satelliet- of internetuitzendingen van BrunstadTV.

Bekijk hieronder een fotoserie van hoe verschillende CGN-gemeenten seizoen 2017-2018 hebben afgesloten.

Een samenkomst in de buitenlucht, voorafgaand aan een doopdienst in CGN Rotterdam. Vier jongeren die zich lieten dopen geven daarmee het getuigenis dat ze volgelingen van Jezus willen zijn.
Deze gemeentedag in CGN Rotterdam gaf gelegenheid voor ontspanning en goede gesprekken in de zon of in de schaduw.
Extra aandacht in CGN Almelo voor de kinderen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. Vanaf deze zomer zijn zij welkom op de jeugdsamenkomsten voor jongeren vanaf 12 jaar.
Waterpret voor de 12-jarigen uit CGN Almelo.
De kinderclubs van CGN Schermer hadden een dagje uit. De jongens van 6 tot 9 jaar vermaakten zich in een pretpark.
Tijdens een kinderdag op het terrein van CGN Schermer was er voor de kinderen van alles te beleven: o.a. ponyrijden, een stormbaan beklimmen, koekkastelen bouwen en lasergamen. De dag sloot af met een Bijbelverhaal bij het kampvuur.
De eerste zondag van juli organiseerde CGN Utrecht een dag voor de hele gemeente: na de ochtendsamenkomst volgde een ontspannen programma aan de Lek met aansluitend een tuinfeest naast de samenkomstzaal.
Diverse liveoptredens maakten het tuinfeest compleet.
CGN Terwolde sloot het seizoen af samen met CGN De Wijk. Aansluitend op de ochtendsamenkomst volgde een middag met sport en een barbecue.
Een volleybalteam uit CGN De Wijk nam het op tegen een team uit CGN Terwolde.
De jeugdgroep van CGN Groningen beleefde een actieve dag met onder andere een wipeout baan.
’s Avonds zette het feest zich voort met een opbouwend bijeenzijn, lekker eten, spelelementen en livemuziek.