Het is zover: Meiweek 2016!

De sneeuw van afgelopen week is weg. Volgeladen auto’s rijden stapvoets over de nog modderige weg tussen de vakantiebungalows. Vanachter de autoruiten knikken lachende gezichten naar bekenden, en handen worden groetend opgestoken. Zodra de portieren opengaan springen kinderen naar buiten om onmiddellijk op zoek te gaan naar hun vriendjes die ongetwijfeld ook vandaag aankomen.

Voor de gezinnen is er genoeg te doen: de kleding vindt zijn weg van de koffers naar de kasten, de bedden moeten opgemaakt en de boodschappen gehaald. Op de camping worstelen dappere kampeerders met het opzetten van de voortent in het nog zompige gras, maar de zon laat zich steeds vaker tussen de wolken zien en dat belooft veel goeds voor de komende dagen.

Voorbereidingen

Al wekenlang hebben vele handen bijgedragen aan de intensieve voorbereidingen, en ook vandaag klinken de geluiden van een grondboor en andere gereedschappen op het evenementenveld. Hier wordt alles in gereedheid gebracht voor de jaarlijkse jeugdactiviteit The Village, een door jongeren te bouwen ‘dorp’ met dit jaar een internationaal thema. Verderop gaan in het Adventure Park lange palen diep de grond in ter voorbereiding op drie dagen huttenbouwplezier.

Opening

Tegen vijf uur verzamelen de gasten zich in de tot samenkomstzaal omgebouwde sporthal voor de officiële opening: via een leuke film en een korte sketch krijgen we een indruk van wat ons deze week te wachten staat. Daarna volgt een energieke dans door een stel meisjes. Jan-Hein Staal heet ons hartelijk welkom en bedankt onder andere allen die al maanden zo hard hebben meegewerkt aan de voorbereidingen. De korte opening wordt beëindigd met een swingend lied dat ons uitnodigt zodat de jongeren alvast in de stemming komen voor ‘The Village International’. Later deze week kunt u meer lezen over deze bijzondere activiteit!

Avondprogramma

’s Avonds is er een opbouwend bijeenzijn, met een centrale boodschap: in alle omstandigheden van ons leven kunnen we in Gods nabijheid leven en vasthouden aan Zijn Woord, de Bijbel. Daardoor krijgen we kracht en genade, zodat we het goed hebben in alle omstandigheden in het leven. Het is enorm opbouwend om uit veel monden aanvulling en bevestiging op deze boodschap te horen.

In de naastgelegen sporthal, die is omgetoverd tot een sfeervol Grand Café, en in de huisjes op het park, wordt onder het genot van drinken en een versnapering nog lang nagepraat, voordat we ons bed inkruipen.

De verwachtingen voor de komende dagen zijn hooggespannen: Meiweek 2016 is begonnen!

Het campingterrein komt tot leven
De airtrampoline bij de zandwaterspeelplaats blijft een trekpleister
Voorbereidingen voor ‘The Village’ op het evenemententerrein
Dans tijdens de officiële opening van de Meiweek
Een volle zaal tijdens de avondsamenkomst
Een lied van jongemannen tussen de 25 en 35 jaar

Bewaren

Bewaren