Internationaal SummerCamp voor jongeren

Vereniging Active

Met nog verse herinneringen aan het actieve en opbouwende jeugdweekend in juni, stond de jeugd van CGN een maand later opnieuw een mooi evenement te wachten: het SummerCamp van 27 t/m 31 juli.

Dit keer was het geen nationaal, maar een internationaal evenement, met livestream bijeenkomsten en lokale activiteiten in de buitenlucht. Bijna 440 jongeren vanaf 12 jaar uit Nederland namen deel aan het SummerCamp, verdeeld in twee groepen: de jongeren uit Flevoland, Utrecht, Zuid- en Noord-Holland en Zeeland beleefden overdag mooie dagen op locatie CGN Schermer, en de jongeren uit Groningen, Overijssel en Gelderland vertrokken naar de locatie Hessenhöfe in Zuid-Duitsland. Van deze 440 jongeren zetten veel jongvolwassenen vanaf 18 jaar zich in als (groeps)begeleiding en overige ondersteuning.

Internationale samenwerking

Het jongerenkamp is een initiatief van Brunstad Ungdomsklubb (BUK) in Noorwegen dat vier keer per jaar een internationaal jongerenevenement organiseert, en in meer dan 40 landen doen groepen jongeren mee aan dit zomerkamp. In Nederland worden de lokale activiteiten en bijeenkomsten verzorgd door sport- en activiteitenvereniging Active in samenwerking met CGN.

Bijbelonderricht afgewisseld met activiteiten

Tijdens de vijf dagen SummerCamp waren negen momenten van internationale geloofsopbouw middels livestreams, met Bijbelonderwijs speciaal toegesneden op tieners van 12-18 jaar. Internationaal voorganger Kåre J. Smith moedigde in een thema-uitzending de jongeren aan: “Bid om een geest van wijsheid en openbaring van God. Dan is het alsof de letters uit de Bijbel springen, recht je hart in, en de heerlijke erfenis die jij hebt samen met alle heiligen is geopenbaard in het licht. Dan heb je de weg naar de hemel gevonden en het koninkrijk van Christus is begonnen te groeien – het is in jou gekomen. Dan begint het daarbinnen toe te nemen, en je kunt Christus als Here dienen met je hele hart.”

Lees meer over de thema-avond (Engels): Summer Camp: A message for a good direction for life

De mix van momenten met Bijbelonderricht en geloofsopbouw, afgewisseld met samen activiteiten ondernemen is al vele malen waardevol gebleken voor de jeugd; in zo’n kampweek worden vrienden gemaakt, talenten ontwikkeld en positieve ervaringen opgedaan. Bekijk de slideshow voor een indruk!

HESSENHÖFE: De zaal bood meer dan voldoende ruimte voor de circa 240 jongeren uit CGN Twente, CGN Terwolde en CGN Groningen. Het was de plek voor het bijwonen van livestreamuitzendingen, de eigen bijeenkomsten en de uitleg van activiteiten.
ZUIDSCHERMER: Bijna 200 jongeren onder een grote tent tijdens de eerste avond. Via een scherm konden ook zij de livestreamuitzendingen van Brunstad Ungdomsklubb volgen.
HESSENHÖFE: In groepjes het bos in om uitdagende spellen en activiteiten te doen.
ZUIDSCHERMER: Op woensdag vertrok de groep naar een evenementenlocatie in Zoelen, Gelderland. Het Wipeout parcours voltooien is zo makkelijk nog niet!
ZUIDSCHERMER: Even een racespelletje doen tussen de andere activiteiten door.
ZUIDSCHERMER: Een spelletjesavond op woensdagavond met als dresscode ‘glitter’.
ZUIDSCHERMER: Een waterfestijn op donderdag zorgde voor een hoop plezier!
ZUIDSCHERMER: Een spelletje schaak tijdens de barbecue.
HESSENHÖFE: Naast raften konden de deelnemers op donderdag en vrijdag kiezen uit onder andere hiken, karten, rodelen, kanoën, pretparkbezoek en een excursie naar de grotten.
HESSENHÖFE: Dat uitzicht is de moeite waard!
HESSENHÖFE: Prachtig weer voor het bezoeken van indrukwekkende kastelen en ruïnes.
ZUIDSCHERMER: Een parachutesprong voor de echte waaghalzen op vrijdag, terwijl de anderen een pretpark of een VR Racing Center bezochten.
ZUIDSCHERMER: Een dagje naar Walibi, Flevoland is altijd een goed idee!
HESSENHÖFE: Tijdens de opbouwende samenkomst op vrijdag had de jeugdgroep bezoek van een voorganger uit Duitsland.
ZUIDSCHERMER: Op zaterdag vertrok de groep naar de duinen voor een spannend spel lasergamen.
ZUIDSCHERMER: Feestelijke afsluiting op zaterdagavond.