Hoogtepunten van 2019

Met dankbaarheid kijken we terug op een jaar met veel geloofsversterkende CGN-evenementen die mogelijk zijn gemaakt door de vrijwillige inzet en vrijgevigheid van de gemeenteleden. Zowel het lokale gemeenteleven als de (inter)nationale christelijke conferenties zijn voor CGN tot een grote zegen en geestelijke verrijking geweest.

We hebben zin in het nieuwe jaar dat voor ons ligt, maar nu eerst een terugblik op een aantal hoogtepunten van 2019!

De Meiweek

Voor de gemeenteleden van CGN is de jaarlijkse Meiweek hét nationale christelijke evenement. De conferentieweek tijdens de meivakantie kon dit jaar rekenen op meer dan 1.600 deelnemers die samen een inhoudsrijke week met opbouwende samenkomsten beleefden, afgewisseld met momenten van ontspannen samenzijn. De kinderconferentie over het Bijbelverhaal van Daniël, de thema-avond met Bijbelonderwijs voor jongeren, en de Songmission-avond met een prachtige vertolking van geestelijke liederen waren hoogtepunten van deze week.

Lees meer: Geloofsopbouw en gezelligheid tijdens Meiweek 2019

Een team van vrijwilligers uit CGN Terwolde beeldde tijdens de kinderconferentie enkele gebeurtenissen uit het leven van de profeet Daniël uit.

Internationale conferenties

Niet weg te denken uit het jaarprogramma zijn de internationale conferenties waarbij medegelovigen uit de hele wereld elkaar ontmoeten en verbondenheid ervaren over landsgrenzen heen. De conferenties vinden plaats in het zuiden van Noorwegen en worden georganiseerd door Brunstad Christian Church (BCC). De Bijbelse thema’s tijdens de christelijke samenkomsten en de momenten van onderling contact maakten deze conferenties tot rijke geloofsbelevenissen. Veel gemeenteleden van CGN bezochten de paasconferentie, de zomerconferentie en de herfstconferentie. Eind december zullen veel gemeenteleden van CGN deelnemen aan de Nieuwjaarsconferentie.

Lees meer: Zomerconferenties met deelnemers uit 42 landen

CGN droeg bij met muziek en zang aan de slotavond van de zomerconferentie in augustus 2019 op Brunstad.

CGN-landweekenden

De zeven CGN-landweekenden van 2019 waren unieke en afwisselende conferentieweekenden, waarin we hebben ervaren hoe belangrijk het is om samen te komen rond de Bijbel en ons geloof met elkaar te delen. Bij een aantal weekenden waren gastsprekers uit het buitenland uitgenodigd.

De inhoudelijke programma’s voorzagen in de behoeften van de diverse leeftijdsgroepen. De jongeren vanaf 12 jaar kregen op hun niveau onderricht over Bijbelse thema’s die voor hen actueel zijn. De oudere leeftijdscategorie had regelmatig de gelegenheid om elkaar te spreken en te bemoedigen tijdens speciale 60+ bijeenkomsten. En ook een landweekend met Bijbelonderricht speciaal voor de kinderen ontbrak niet: tijdens het landweekend van november hoorden zij onder andere een Bijbelverhaal over Jezus. Gemiddeld telden de landweekenden zo’n 1.200 bezoekers.

Lees meer: Landweekend Augustus 2019 – Afsluiting zomerperiode en start nieuw seizoen

Tijdens het landweekend van september hadden we bezoek van enthousiaste gastsprekers uit Noorwegen met een extra warm hart voor jongeren.

Vereniging Active

Begin 2019 ging vereniging Active van start, een landelijke sport- en activiteitenvereniging die voor de leden van CGN sportieve en recreatieve activiteiten organiseert. Positieve ervaringen opdoen in een omgeving waarin christelijke waarden centraal staan, je talenten ontwikkelen, vriendschappen sluiten en optrekken met (jong)volwassenen die een goed voorbeeld willen zijn voor de jeugd – dat is waar Active voor staat.

CGN ervaart Active met haar vele activiteiten zowel op lokaal als nationaal niveau als een verrijking voor het gemeenteleven. De vereniging kon in 2019 rekenen op de inzet van vele vrijwilligers en verzorgde onder meer de kinder- en jeugdactiviteiten tijdens de landweekenden, en diverse programmaonderdelen tijdens de Meiweek, waaronder de survival camps voor bijna 160  tieners van 12 tot 18 jaar.

Lees meer: Terugblik op de CGN survivalcamps

Survivalcamp 2019: Een actieve dag afsluiten met een opbouwend bijeenzijn met samenzang en opbouw uit de Bijbel.

Internationale jongerencamps

Ook de deelname van de jongeren uit CGN aan de vier internationale jongerencamps (georganiseerd door BCC) is een van de speerpunten van vereniging Active. CGN hecht grote waarde aan deze internationale camps. Veel jonge mensen uit CGN zijn enthousiast voor deze camps , waarin ze samen met leeftijdsgenoten uit de hele wereld afwisselende activiteiten ondernemen, en ’s avonds interactieve avondprogramma’s met Bijbelonderricht bijwonen.

Peter Tischhauser, een van de organisatoren, benoemt het doel van de camps als volgt: “De camps moeten een bijdrage leveren aan de sociale, persoonlijke en geestelijke ontwikkeling. Onze wens is om de jeugd te inspireren om discipelen van Jezus te worden. Dit willen we doen op een manier die interessant en innovatief is.” Veel jongeren hebben onvergetelijke ervaringen voor hun leven opgedaan tijdens de camps in 2019 en zien uit naar nieuwe camps in 2020.

Lees meer: 3.900 jongeren bij elkaar voor het herfstcamp in Noorwegen

Samen met christelijke jongeren vanuit de hele wereld je geloof beleven – een verrijking voor je leven.

Vrijwilligers en donateurs

Al deze hoogtepunten zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de financiële en praktische ondersteuning van vele gemeenteleden. Het is te veel om op te noemen waar zij zich vrijwillig voor hebben ingezet. Van stoelen klaarzetten, schoonmaken en toezicht houden tijdens evenementen, tot ondersteuning bij doelgroepactiviteiten, fotografie, film en zorgdragen voor de live-uitzending van de samenkomsten.

Mede dankzij het enthousiasme van onze vrijwilligers, en de vrijgevigheid van donateurs die de doelen van CGN een warm hart toedragen, kunnen we met hoop en vertrouwen uitzien naar 2020 – een jaar waarin we opnieuw gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten en op te bouwen in het geloof bij diverse christelijke bijeenkomsten en evenementen.

Lees meer: Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?

Getalenteerde vrijwilligers droegen bij aan de muzikale ondersteuning van de zang tijdens onze christelijke bijeenkomsten.

 

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezegend 2020!