Voor elk wat wils tijdens de Meiweek

Tussen de geloofsversterkende bijeenkomsten door is er in de Meiweek van alles te beleven. En ook die andere belevenissen horen er helemaal bij. Dit jaar zijn er drie nieuwe keuzeonderdelen in het programma opgenomen voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar: Action4you, Your Choice en Kids Choice.

Aansluiten op uiteenlopende interesses

Iedereen is uniek, met verschillende talenten en interesses – en dat is juist zo waardevol! Daarom heeft de Meiweek-organisatie dit jaar extra ingezet op een gevarieerd aanbod aan activiteiten: van zang- en muziekworkshops, sportclinics, freerunning tot animatiefilmpjes maken en modelbouwen.

Voorafgaand aan de Meiweek kon de jeugd van 12 tot 18 jaar zich inschrijven op een activiteit naar keuze via het programma Your Choice, dat op donderdag 3 mei en vrijdag 4 mei zal plaatsvinden. Maar ook al eerder in de week zijn er leuke activiteiten te beleven bij het onderdeel Action4you.

Genoeg animo voor een “Active WakeUp”: zondagmorgen om 9:00 uur was de fitnessruimte druk bezet door de meiden vanaf 13 jaar, terwijl de jongens samen konden hardlopen.
Hielke kiest voor Reball en Shooting Games: “Samen met je vrienden meedoen aan een activiteit maakt het extra leuk.”

Actieve week

Voor Hielke uit CGN Flevoland belooft het een actieve week te worden. Hij staat op het punt te beginnen aan een potje reball, een variant op paintball waar in plaats van verfballetjes rubberen balletjes worden gebruikt. “Het geeft toch een kick om voor de lol op elkaar te mogen schieten.” Op donderdag en vrijdag neemt hij deel aan “Shooting Games”, een vergelijkbare activiteit waarbij diverse schietspellen op het programma staan: opnieuw reball, maar ook lasergamen, kruisboogschieten en schieten op een doel met een luchtbuks. “Het is nog spannender om met een echt geweer te mogen schieten. En om dat dan samen met je vrienden te kunnen doen, maakt het extra leuk.”

Ook Herman Pieter uit CGN Almelo houdt van actie, hij doet vanmiddag aan squashen: “Het is fijn om niet altijd stil te zitten, en dat ik tussendoor ook lekker mijn energie kwijt kan.”

Herman Pieter: “Met squashen kan ik mijn energie kwijt.”

Creatief bezig

Waar de naam anders doet vermoeden is Action4you niet alleen maar actief. Je kunt ook deelnemen aan een workshop bakken, gamedesign, cartoon tekenen of het ontwerpen van een eigen T-shirt. Voor die laatste activiteit heeft Manon uit CGN Almelo gekozen: “Ik vind het gewoon erg leuk om creatief bezig te zijn.” Later deze week tijdens Your Choice gaat ze weer iets heel anders doen: survivallen. “Dat heb ik een paar jaar geleden gedaan tijdens het Summercamp en dat beviel me zo goed dat ik dat graag nog een keertje doe.”

Een nieuw item voor je kledingkast: Manon ontwerpt haar eigen T-shirt.
Opperste concentratie tijdens de workshop “Cartoon tekenen”.

Kids Choice

Ook de kinderen onder de twaalf kunnen naast jaarlijks terugkerende activiteiten als huttenbouw en “Speelland” later in de Meiweek een activiteit naar keuze doen bij het programma-onderdeel Kids Choice: onder andere bakken, een wipe-out baan, mini-kart en creatieve activiteiten. Geen reden dus om je te vervelen tijdens Meiweek 2018!

Je eigen raket bouwen tijdens de workshop “Rocket Science” – zouden ze het doen?
Nieuwe recepten uitproberen tijdens de workshop “Bakken”.