Terugblik op de CGN-survivalcamps

Vereniging Active

Het CGN-evenement de Meiweek kende dit jaar een nieuw programma-onderdeel: twee survivalcamps, één voor de jongens en één voor de meiden vanaf 12 tot en met 16 jaar.

De 3-daagse survivalcamps duurden van dinsdag 30 april tot en met donderdag 2 mei en zijn georganiseerd in samenwerking met sport- en activiteitenvereniging Active. Deze vereniging, gelieerd aan CGN, faciliteert voor haar leden recreatieve en sportieve activiteiten die de kern van ons gemeenteleven ondersteunen.

Uitdagende activiteiten afgewisseld met Bijbelonderricht

De jongens kampeerden in Sellingen, en de meiden gebruikten conferentie- en evenementenlocatie Pagedal als uitvalsbasis. Overdag deden ze uitdagende opdrachten waarbij kracht, snelheid, behendigheid en natuurlijk teamwork van essentieel belang zijn. De avonden werden benut voor Bijbelonderricht. Veel jongeren hebben goede besluiten genomen die richting zullen geven aan hun leven als christen.

De in totaal 159 tieners werden begeleid door 125 jongvolwassen vrijwilligers uit CGN die zich inzetten als teamleiders en assistenten, en voor extra ondersteuning om diverse posten te bemannen, spellen en opdrachten te begeleiden en natuurlijk het eten te verzorgen.

De jongeren kijken terug op drie waardevolle en intensieve dagen waarin ze elkaar nog beter hebben leren kennen en waarin nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.
Bekijk hieronder een video-impressie van de CGN-survivalcamps!

 

Ochtendgymnastiek voor de meiden die op Pagedal overnachtten.
Diverse opdrachten waarbij teamwork, kracht, snelheid en behendigheid van belang zijn.
Beide groepen vermaakten zich een dagdeel bij deze schans en de wipe-out baan.
En wie ligt er hier straks het eerst beneden?
De momenten rond het kampvuur werden naast gezelligheid ook benut voor onderlinge opbouw, samen zingen en Bijbelonderricht.