Pinksterviering in BCC

De Pinksteruitzendingen van Brunstad Christian Church (BCC) werden dit jaar live uitgezonden vanuit de tv-studio van BCC, met als eerste programmaonderdeel een zendingsfeest georganiseerd door de gemeente in Sandefjord. Deze inhoudsrijke start van het Pinksterweekend werd gevolgd door een informatieve uitzending op zaterdagavond.

Vrijwilligers uit de gemeente Sandefjord hebben een fantastische inzet geleverd bij de voorbereiding van het zendingsfeest. Er zijn meer dan 15.000 vrijwilligersuren in dit project gestoken, en het werkproces loopt al vanaf begin vorig jaar zomer. Het inspirerende en opbouwende online feest werd door 8000 leden vanuit hun huiskamers gevolgd, waaronder veel gemeenteleden van CGN.

De rode draad van het zendingsfeest was het verlossingswerk van Jezus, en welke mogelijkheden dit biedt aan alle mensen, ongeacht wie ze zijn. Films, animatie, muziek en toespraken inspireerden tot een wederliefde tot Jezus, en om Hem na te volgen op de weg die Hij voor ons heeft gebaand.

We ervaren een grote steun en toewijding van de gemeenteleden, door middel van giften en vrijwillige inzet, zodat we onze missie als gemeente kunnen vervullen: dat alle mensen de mogelijkheid zullen krijgen om het evangelie te horen en kunnen kiezen voor een leven waarin ze Jezus navolgen. Voorafgaand aan het feest en tijdens het feest werden er giften gedaan met een totaal van meer dan 15 miljoen Noorse kronen (ruim 1,4 miljoen euro) door gemeenteleden uit de hele wereld.

Swipe om foto’s van het feest te zien (foto: BCC).

Inspiratie en informatie voor gemeenteleden

Later op de avond werd het programma BrunstadMagazine live gestreamd naar de gemeenteleden, met als thema om een drijvende kracht te zijn, een aanjager. We hebben veel voorbeelden in de Bijbel van vrouwen en mannen die in God geloofden, en zijn wil op aarde ten uitvoer brachten. Ook vandaag de dag hebben we zulke vurige mensen nodig die zich willen inzetten voor het rijk van God.

Verder was er informatie over op handen zijnde projecten, en was het bijzonder interessant om meer te horen over de plannen voor de zomer nu we niet zoals gewoonlijk voor zomerconferenties bij elkaar kunnen komen.

Er wordt een gevarieerd programma voorbereid met voor elk wat wils, zodat alle kijkers zich betrokken voelen bij het online zomerprogramma. Foto: BCC.

Omdat diverse landen verschillende richtlijnen hebben voor hoeveel mensen bij elkaar mogen komen, en er nog steeds reisrestricties gelden voor veel landen, zal alles worden geprogrammeerd via BCC online.
BCC bereidt een inhoudsrijk programma voor met veel variatie en voor elk wat wils, zodat het voor de gemeenteleden overal ter wereld mogelijk is om deel te nemen aan het online zomerprogramma.

Plaatselijke gemeenten over de hele wereld zullen betrokken zijn bij het evenement door middel van live-uitzendingen vanuit diverse locaties, en deelnemers kunnen foto’s, video’s of berichten delen via de BrunstadTV-app. Tijdens het evenement zal er geloofsopbouw zijn voor jong en oud, en er zal een activiteitenaanbod zijn voor gezinnen met activiteiten die overal kunnen worden uitgevoerd.

Swipe om foto’s van het BrunstadMagazine te zien (foto: BCC).

Dit artikel is uit het Noors overgenomen van de website bcc.no: Pinsefeiring i BCC.