CGN Landweekend met bezoek uit Noorwegen

Een nazomers weekend met geestelijke opbouw, ontspannen samenzijn en enthousiaste sprekers met een extra warm hart voor jongeren. Het landweekend van 20 tot en met 22 september is opnieuw een inhoudsrijk conferentieweekend dat veel deelnemers nog lang zal bijblijven.

Rolf Ekholt en Øyvind Nilsen raken de toehoorders met een heldere boodschap uit de Bijbel, waarbij levendige anekdotes uit de dagelijkse praktijk – voor velen zo herkenbaar – de inhoud ondersteunen. Ze spreken over de levende hoop van het evangelie van Jezus Christus, en moedigen ons aan om in het leven van alledag vast te houden aan wat er over Hem geschreven staat in de Bijbel.

Zo’n 1.200 mensen nemen deel aan het landweekend van september.
Rolf Ekholt (rechts) brengt het evangelie heel dichtbij met toepasselijke anekdotes uit het leven van alledag.

Vier christelijke bijeenkomsten

Beide sprekers komen uit Oslo, Noorwegen en zijn te gast tijdens het CGN landweekend, waaraan zo’n 1.200 mensen deelnemen. Naast de twee algemene samenkomsten is er zaterdagmiddag een bijeenkomst speciaal voor 60+, en zaterdagavond zoals gewoonlijk een avond voor de jongeren, met een jeugdsamenkomst en daarna een speciaal ‘jongerenuur’. Tijdens de samenkomsten horen we naast onze gasten uit Noorwegen diverse andere sprekers en korte getuigenissen, afgewisseld met zang en muziek.

Øyvind Nilsen (rechts) heeft een aansprekende Bijbelse boodschap voor de toehoorders.
De jongerengroep uit CGN Flevoland zingt een lied tijdens de jeugdsamenkomst.

Inspirerend interview

Het speciale jongerenuur later op de zaterdagavond bestaat uit een gemoedelijk podiumgesprek met de beide bezoekers uit Noorwegen. Ze weten de jeugd te boeien met meer persoonlijke ervaringen uit hun leven met God, en leuke avonturen uit hun jeugdtijd. Het enthousiasme en de hoop die uit hun woorden klinkt inspireert de jongeren tot een leven als discipel van Jezus, waarmee zij ook tot hulp kunnen zijn voor de jeugd om hen heen.

Een podiumgesprek met de bezoekers uit Noorwegen houdt de jongeren geboeid.
Plezier en ontspanning tijdens het Grand Café op zaterdagavond.

Opgebouwd weer naar huis

Zoals gewoonlijk organiseert vereniging Active opnieuw diverse activiteiten voor jeugd en kinderen, en hebben de anderen gelegenheid om elkaar op te zoeken ook buiten de samenkomsten om. De activiteiten ondersteunen het geheel, maar wat we in ons hart mee naar huis nemen zijn de woorden die gesproken zijn. Heel kernachtig daarbij is de uitspraak die we tijdens de laatste samenkomst op zondagochtend horen: “Het geloof in het Woord des levens is de grootste kracht die bestaat in het heelal!”

Activiteiten voor de jonge kinderen op het zonnige evenemententerrein.
Een workshop ‘probackmusic’ maken voor jongeren vanaf 12 jaar die daarin geïnteresseerd zijn.
Andere jongeren hebben zich opgegeven voor een fanatieke ‘mudrace’, ook georganiseerd door vereniging Active.
Besmeurd door de modder wachten op de prijsuitreiking.