Online zendingsfeest verbindt gemeenteleden voor inspiratie en fondswerving

Elk half jaar organiseert Brunstad Christian Church (BCC) een zendingsfeest, en op 10 oktober werd het feest live uitgezonden vanuit enkele studio’s in Zwitserland en Noorwegen. De uitzending was tot opbouw voor het geloofsleven, in een tijd waarin de pandemie de reguliere gemeentebijeenkomsten minder goed mogelijk maakt.

Het zendingsfeest is een van de vele hoogtepunten gedurende het jaar en verbindt ons als wereldwijde geloofsgemeenschap. Ook veel gemeenteleden uit CGN volgen de zendingsfeesten via internet-tv.

Dit najaar was de christelijke gemeente in Zwitserland de organisator. De gemeenteleden hadden een inspirerende en informatieve online uitzending voorbereid.

Vrijwillige inzet voor het evangelie

De organisatoren hebben meer dan een jaar aan het feest gewerkt, maar de covid-19 pandemie zorgde ervoor dat veel plannen gaandeweg moesten worden gewijzigd. Dat was niet te merken aan de uitzending; die werd als een harmonieus en natuurlijk geheel vanuit twee studio’s getoond, met een combinatie van live-onderdelen en vooraf geproduceerde films. De inhoud was voorbereid en geproduceerd door de gemeente in Zwitserland en werd uitgezonden in samenwerking met de media-afdeling van BCC.

Tobias Bäuerle, een van de producenten, vertelt dat er duizenden uren vrijwilligerswerk zijn besteed aan de voorbereiding en uitvoering van het feest, en dat zowel jongeren als ouderen hebben bijgedragen:

“We hebben met ongeveer 200 mensen aan het project gewerkt. Er is een grote inzet geweest onder de leden hier om het tot een inspirerende uitzending te maken voor medegelovigen over de hele wereld,” zegt hij.

Vrijwilligers in de christelijke gemeente in Zwitserland droegen bij aan de opbouw, bijvoorbeeld met zangbijdragen. Foto: BrunstadTV
Het feest werd uitgezonden in samenwerking met Zwitserland en de media-afdeling van BCC. Hier vanuit de studio van BCC in Vestfold, waar Kåre J. Smith sprak. Foto: BrunstadTV

Nieuw record bereikt voor de zendingscollecte

Voor de organisatoren was het extra verheugend dat de zendingscollecte die tijdens de uitzending werd gehouden een nieuw record bereikte van maar liefst 22,6 miljoen dat naar gemeente- en zendingswerk in BCC gaat.

“Als gemeente in Zwitserland worden we elke week opgebouwd door de tv-uitzendingen van BCC, en het gaf dus voldoening om zowel de fondswerving als de tv-uitzending te helpen organiseren. Zo dragen wij ook bij aan de zending. Het doel is dat meer mensen de blijde boodschap horen,” zegt Tobias Bäuerle.

Vanuit de studio in Zwitserland werden toespraken en getuigenissen uitgezonden (Tobias Bäuerle rechts). Foto: privé

Het evangelie is het licht des levens

Het thema van het feest was “het licht des levens”, en diverse bijdragen aan het feest lieten zien hoe het evangelie levens kan veranderen en mensen gelukkig kan maken. Het was gebaseerd op de verzen van Johannes 8:12: “Wederom dan sprak Jezus tot hen en zeide: Ik ben het licht der wereld; wie mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.” De bevrijdende boodschap kwam duidelijk naar voren door films, muziek, toespraken en getuigenissen.

De doelgroepen voor het feest waren vooral jongeren en jongvolwassenen. Film en muziek stonden centraal; het zijn middelen die deze doelgroep extra aanspreken. Bekijk hieronder één van de muziekoptredens.

Dit artikel is uit het Noors overgenomen van bcc.no: Medlemmer samlet til inspirasjon og innsamling