Kinderconferentie 2018: Op zoek naar hemelse schatten

Zo’n 400 jonge schatzoekers zitten aandachtig te luisteren. Naar deze kinderconferentie hebben ze uitgekeken! Dit jaar is het thema: “Op zoek naar hemelse schatten”. In twee bijeenkomsten op zondag 29 april horen de kinderen de Bijbelse boodschap, op eenvoudige wijze uitgelegd en ondersteund met toneel, film en muziek.

De rijke dwaas

Jesse vertelt over Jezus, die zo graag wil dat alle mensen net als Hijzelf gelukkig worden. Jezus’ verhaal van de rijke dwaas (Lukas 12:16-21) wordt uitgebeeld met een toneelvoorstelling. Ademloos volgen de kinderen de belevenissen van de inhalige boer Levni, die alleen maar aan zichzelf denkt. Méér graan in zijn schuren, méér goud in zijn schatkist! Het liep niet goed af met deze rijke dwaas.

Levni heeft maar één interesse: Meer goud in zijn kist!
Goud is zo belangrijk voor Levni dat hij geen tijd heeft voor zijn gezin, lelijk doet tegen zijn werknemers en niet denkt aan andere mensen.
Voorin de zaal staat een verroest autowrak, als voorbeeld van hoe het met alle aardse dingen gaat. Er blijft niets van over.
Jesse opent een grote schatkist op het podium. Daaruit komen hemelse goudstaven tevoorschijn: vrede is zo’n hemelse schat.

Kinderconferentielied

Alle kinderen zingen enthousiast het kinderconferentielied mee, dat begint met de vraag: “Waar heb jij jouw schat, waar is jouw hart? Wat is jou het allermeeste waard?”

 

Als je hemelse schatten zoekt word je heel blij en hoef je je nooit zorgen te maken, want God zorgt voor jou, vertelt David.
Esther en Britt zingen het kinderconferentielied: “Waar heb jij jouw schat, waar is jouw hart?”
Frida zingt samen met haar vriendinnen het conferentielied mee.

Avondsamenkomst

Na een middag vol activiteiten verzamelen de kinderen zich weer in de zaal voor de avondsamenkomst. Een paar kleinkinderen mogen aan hun opa Jan-Hein Staal vragen stellen over hoe je hemelse schatten kunt verzamelen.

Hij legt bijvoorbeeld uit dat dankbaarheid zo’n hemelse schat is. Met zulke schatten maak je anderen ook blij. In het kinderconferentielied staat daarover: “Die schatten zijn niet voor mijzelf alleen: Ik deel graag uit aan iedereen!”

Anne-Linde en Milan stellen vragen over hemelse schatten en hoe je ze kunt verzamelen.
Hammo vertelt dat Jezus al jong begreep wat écht belangrijk was. Hij zei: “Hier ben Ik. In de boekrol staat over Mij geschreven. Mijn verlangen is om uw wil te doen, mijn God.”

Eindspel

Dan is het tijd voor actie! Twee teams met kinderen kunnen punten – goudstaven – verdienen met het beantwoorden van vragen over het kinderconferentiethema. Wat hebben ze allemaal goed opgelet! Het is een spannende nek-aan-nekrace en uiteindelijk moet de jury wel concluderen: beide teams krijgen de eerste prijs.

Is B het juiste antwoord? Of toch C?
Hoeveel goudstukken zal het rode team vinden?
Het CGN-jeugdorkest speelt voorafgaand aan de avondsamenkomst voor de kinderen.
Een koor uit CGN Almelo zingt: “Heb jij ook een schat in de hemel?”

Feestelijke afsluiting

Luid gejuich klinkt als Jesse aankondigt dat het feest wordt voortgezet in het Grand Outdoor Café. Daar worden ze onthaald door piraten, en kunnen ze hun schatkistje versieren. Natuurlijk ontbreekt het lekkers niet.

Na afloop vertelt Frida wat ze van de kinderconferentie vond: “Vóór deze conferentie wist ik nog niet zo goed hoe je hemelse schatten kunt verzamelen, maar nu begrijp ik het helemaal. En nu ga ik het ook doen!”

Gezelligheid en lekkers in het Kindergrandcafé als afsluiting van de kinderconferentie.