5 YouTube video’s met een christelijke boodschap voor kinderen

Zelden zijn gezinnen zóveel onderling op elkaar aangewezen geweest als in deze coronacrisis. En voor veel ouders is het combineren van thuisonderwijs met hun dagelijkse werk een unieke situatie. Continu dicht op elkaar leven en het ontbreken van afleiding van school, dat brengt soms best uitdagingen met zich mee om een positieve sfeer in huis te bewaren.

Voor de meeste christenen in Nederland geldt dat het wekelijks samenkomen voor een christelijke bijeenkomst of kerkdienst voorlopig geen optie is. Dat merken de kinderen ook: er is geen zondagsschool, kindersamenkomst of kinderclub. Gelukkig worden veel christelijke gemeenten, ook binnen CGN, steeds vindingrijker om Bijbelonderwijs op een digitale manier aan te bieden aan kinderen.

Hieronder hebben we enkele YouTube tips verzameld die gebruikt kunnen worden bij het Bijbelonderwijs thuis. Ze kunnen helpen om de kinderen te bemoedigen te vertrouwen op een God die van ze houdt en voor ze zorgt, ook als de situatie anders is dan gewoonlijk en de wereld om je heen er misschien donker uitziet.

1. Toneelstuk over Daniël

De profeet Daniël is een groot voorbeeld in vertrouwen op God, middenin moeilijke omstandigheden. Hij werd als jongeman in ballingschap meegevoerd naar een ver en vreemd land. Het is zeker niet altijd makkelijk om God te dienen in een omgeving die iets anders van je verwacht!

Tijdens de kinderconferentie van Meiweek 2019 verzorgde een groep vrijwilligers uit CGN Terwolde een toneelstuk over twee belangrijke gebeurtenissen in het leven van Daniël: toen hij als jongeman met zijn vrienden aan het hof besloot om zich te houden aan de wetten van God voor het Joodse volk, en het bekende verhaal van Daniël in de leeuwenkuil.

Lees ook: Kinderconferentie 2019 – God is dichtbij, blijf dichtbij Hem!

2. Gelijkenis “De rijke dwaas”

De gelijkenissen die Jezus vertelde hebben een diepe betekenis die zeker ook in deze tijd heel relevant zijn. Het thema van kinderconferentie van Meiweek 2018 was “Op zoek naar hemelse schatten”, en een vrijwilligersteam uit CGN Schermer en CGN Rotterdam voerde een uitbeelding op van de gelijkenis van “De rijke dwaas” die zich alleen maar druk maakte over aardse rijkdom, en geen schatten in de hemel verzamelde. Jezus vertelde het verhaal om ons duidelijk te maken dat we ons geen zorgen hoeven te maken over aardse dingen, maar dat als we bezig zijn met wat écht belangrijk is, we erop kunnen vertrouwen dat God voor ons zorgt!

Lees ook: Kinderconferentie 2018: Op zoek naar hemelse schatten

3. Musical over profeet Samuel

Een hoogtepunt van Meiweek 2012 was een musical over het leven van de profeet Samuël, die dichtbij God leefde en tot grote zegen was voor het volk Israël. De musical is geproduceerd en uitgevoerd door een groot team van vrijwilligers, bestaat uit 16 scènes. Van de live uitvoering zijn de scenes op YouTube geplaatst en op de website www.musicalsamuel.nl. De muziek en de liederen zijn geschreven door vrijwilligers, evenals de arrangementen, die gelijktijdig met de musical live zijn gespeeld en gezongen.

4. Korte film “Trouw zijn in het kleine”

Een korte film geproduceerd door BrunstadTV, die laat zien hoe belangrijk het is om eerlijk en trouw te zijn in de kleinste dingen, en hoeveel blij je wordt als je anderen gaat zegenen! Het is een video zonder gesproken tekst, maar biedt zeker stof tot doorpraten over onderwerpen als eerlijkheid en rechtvaardigheid.

5. Christelijke kinderliederen

Een afspeellijst met christelijke kinderliederen die zijn uitgevoerd tijdens christelijke conferenties van CGN. De liederen hebben een Bijbelse boodschap voor kinderen om te vertrouwen op God, om Jezus te leren kennen als Vriend en Helper, en om je leven te bouwen op het Woord van God.