Zomerconferenties op Brunstad

“Je moet ingesteld zijn op het gehoorde in praktijk brengen,” zei Kåre J. Smith tijdens een van de samenkomsten van de zomerconferentie op Brunstad in juli. “Anders misleid je jezelf. Dan neem je genoegen met woorden en een uiterlijke vorm. En dan wordt het zoals Jezus vertelde: een huis op het zand, zonder fundament. Als er dan stormen over je leven gaan, stort je levenshuis in. Maar breng je de woorden van Jezus in praktijk, dan kun je gerust de omstandigheden van het leven tegemoet zien. Dan ben je als een verstandig man die zijn huis op de rots bouwt.”

Van 9 t/m 22 juli vindt de eerste zomerconferentie op Brunstad plaats. In de week van 6 t/m 13 augustus de tweede. Bij elkaar zijn 16.000 mensen aangemeld voor deze twee conferenties. Ook vanuit Nederland  gaat men als het kan graag naar een van beide conferenties. Vaak met het hele gezin – er is tijdens de conferentiedagen een gevarieerd aanbod voor kinderen en jongeren en volwassenen en als je wat eerder komt of wat langer blijft kun je er meteen je vakantie van maken.

Vanwege de vakanties in Nederland gaan in verhouding veel meer Nederlanders naar de tweede conferentie in augustus. In juli waren er 75 vanuit Nederland aangemeld, in augustus bijna 1.200.

De geloofsopbouw staat centraal tijdens de conferenties, hier de zaal feestelijk verlicht tijdens de openingssamenkomst

Centraal staat de geloofsopbouw tijdens deze conferenties, maar zoals Kåre J. Smith het op een van deze dagen tijdens een outdoor challenge finale uitdrukte: het is niet gezond en ook niet natuurlijk voor kinderen en jongeren om veel dagen achter elkaar alleen maar stil te zitten op samenkomsten. Kinderen mogen kind zijn en jongeren mogen jongeren zijn, zoals het voor hen natuurlijk en gezond is.

Op Brunstad tref je tijdens deze conferenties mensen van alle werelddelen uit meer dan 40 landen, van Nieuw-Zeeland tot Brazilië, van West-Europa tot Zuid-Afrika.

Het is een enorme verrijking om vanuit al die verschillende culturen en leefomstandigheden elkaar te ontmoeten vanuit een gemeenschappelijke interesse in een leven waar de Bijbel centraal staat.

De Bergrede – het christelijke profiel

Tijdens een van de samenkomsten werd uit de toespraak die Jezus zelf heeft gehouden geciteerd, namelijk de zogenaamde Bergrede uit het Evangelie van Mattheüs, hoofdstuk 5, 6 en 7. Hier vinden we een heel duidelijk christelijk profiel voor vele gebieden van het leven.

Jezus heeft het hier bijvoorbeeld over:

  • het geluk van mensen die barmhartig, rein van hart, vredestichters zijn
  • geen christendom voor de schijn of voor de eer van je medemens, zoals huichelaars doen
  • niet bezorgd te zijn want God die voor de vogels en voor de bloemen zorgt, weet ook wat jij nodig hebt
  • bidden, kloppen en zoeken in het gebed (daaruit blijkt dat je het meent en dat je beseft dat je Gods hulp en kracht in je leven nodig hebt)

Je kunt je er misschien iets bij voorstellen hoe het wordt als iemand deze woorden van Jezus in praktijk brengt. En als deze woorden een gemeente gaan kenmerken. Dit is het waaraan gewerkt wordt tijdens onze conferenties. En het geheel van opbouw voor je leven als christen en de activiteiten voor jong en oud maakt het tot een onvergetelijke ervaring om zo in de zomer bij elkaar te zijn. En het is dus niet zo raar dat velen deze conferenties hoog op hun prioriteitenlijstje hebben staan.

Veel tijd voor ontspanning en (sport)activiteiten tussendoor

Bewaren

Bewaren

Bewaren