Tweede zomerconferentie op Brunstad

Zoals eerder genoemd, vond in augustus een tweede zomerconferentie op Brunstad plaats van Brunstad Christian Church (in Nederland: CGN). Zo’n 1.200 van de ruim 6.000 deelnemers kwamen uit Nederland. In deze conferentieweek worden geloofsversterkende samenkomsten in een compact programma afgewisseld met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Het zomerweer liet het deze week wat afweten, maar daar leek niemand last van te hebben. Menig kind en volwassene verzuchtte aan het einde van de week: “Konden we hier maar blijven!”

Internationaal

We kijken terug op een ontspannen week met een zeer internationaal karakter. Er is een grote betrokkenheid vanuit in totaal circa 40 nationaliteiten. En dat geldt ook zeker voor ons als  Nederlanders.  We zijn op een dergelijke conferentie op Brunstad  in het gastland Noorwegen niet te gast. Vele landen dragen breed bij aan deze internationale conferentie. Dit zorgt voor veelkleurigheid en grote betrokkenheid; ieder voelt zich thuis.

De Fransen zorgden voor een sprankelende openingsceremonie, die afgesloten werd met een lied van de Franse kinderen, die zingen dat ze ‘kinderen van de toekomst’ zijn.

Kinderfeestavond

Tijdens de ‘Kinderfeestavond’ verzorgde een gecombineerd team vanuit Nederland en Duitsland de bijdragen voor een op de kinderen gerichte boodschap, ondersteund met toneel, film, zang en muziek.

De kinderen werden meegenomen in een zoektocht van twee ‘detectives’, op jacht naar het geheim van de blijdschap. Een enigszins verkorte versie van het toneelstuk uit de Meiweek 2016 op Pagedal, vanzelfsprekend voorzien van Noorse ondertiteling. De kinderen hoorden over het doen van Gods geboden, waardoor je altijd blij kunt zijn. Deze geboden kun je altijd en in alle omstandigheden in je hart als een geheim bij je dragen. De kinderen zongen in het Nederlands, Duits en Noors mee met liederen over blijdschap.

De Noorse ondertiteling werd vervolgens weer live vertaald in 20 talen en dan vanuit de vertaalcabines naar de infrarood-ontvangers van de deelnemers in de zaal gestuurd.

Afsluitingsfeest

Ook het afsluitingsfeest kende een Nederlands tintje. Orkest en koor vanuit Nederland hadden de afgelopen maanden muziek en zang ingestudeerd, als een omlijsting voor de diverse dankbare getuigenissen.

We reisden voldaan weer naar huis, versterkt in ons geloof na een week waarin we opbouw voor ons persoonlijke leven ontvangen hebben, elkaar bij vele gelegenheden hebben kunnen spreken en waarbij niet in de laatste plaats de jeugd en de kinderen aan een veelheid van activiteiten heeft kunnen deelnemen.

Na vele opbouwende bijeenkomsten voor diverse doelgroepen, een aantal concerten en uitvoeringen, een hele reeks activiteiten, uitstapjes en sporttoernooien, is het zomerprogramma van 2016 op Brunstad voorbij.

Bekijk en beluister een lied over het hemelse Jeruzalem, gecomponeerd en uitgevoerd door Nederlandse muzikanten en solisten.

Onderstaande foto’s geven een impressie van de tweede conferentieweek.

De jaarlijkse ‘Familiedag’ met een uitgebreid aanbod aan activiteiten is een feest voor de kinderen. Springkussens in allerlei vormen zijn altijd razend populair.
“Wees altijd blij, ja zing het nog een keer!” Het Nederlandse kinder-dansteam zong zowaar het refrein in het Noors.
Jonge mensen en sport horen bij elkaar! Hier een glimp van de ‘Outdoor Challenge’, een uitdagende wedstrijd tussen teams uit allerlei landen.
Daarnaast kon er dit jaar voor het eerst worden gevoetbald op het nieuwe kunstgras-voetbalveld op Brunstad!
Gekleed op het regenweer maakt regen niet uit.
Voldoende gelegenheid om elkaar op te zoeken bij de huisjes en zodra de zon doorbreekt zit je dan buiten.
Altijd wat te beleven aan de waterkant bij de fjord.
Het jeugdkoor uit Nederland zong tijdens de Afsluitavond.

Bewaren