Verslag uitgeoefende activiteiten Schermer

CGN Schermer houdt wekelijkse bijeenkomsten. De bezoekers komen uit een groot deel van Noord-Holland (van Medemblik tot Haarlem, van Zaandam tot Langedijk). De wekelijkse bijeenkomsten vinden op zondag plaats. Zij bestaan uit – afwisselend – gemeentedagen en kinderbijeenkomsten in diverse leeftijdsgroepen en algemene avondbijeenkomsten. Daarnaast vinden bijeenkomsten plaatsen voor diverse groepen (jeugd, op zaterdagavond), senioren (op dinsdagochtend) en specifieke bijeenkomsten, zoals bidstonden en bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen (woensdagavond, clubleiding, vrouwen, mannen).

Naast deze wekelijkse bijeenkomsten zijn er diverse activiteitenclubs waarin de kinderen van de gemeenteleden in diverse leeftijdsgroepen van 6 tot en met 16 jaar deelnemen. De activiteitenclubs worden geleid door jongeren van 18 jaar en ouder. De activiteiten zijn heel divers: sport en spel, outdoor challenges, mountainbiken, zwemmen, schaatsen, droppings, uitjes naar pretparken en andere (sportieve) evenementen, maar ook muziek en zang (koor, muziekschool).

De jeugdgroep heeft regelmatig verschillende evenementen en jaarlijks vinden er  uitwisselingen plaats met jeugdgroepen van andere gemeentes in binnen- en buitenland.

Het doel van alle activiteiten – van zowel bijeenkomsten als clubactiviteiten – is dat ieder binnen onze geloofsgemeenschap vrijwillig en uit eigen overtuiging kiest voor een leven met Jezus Christus. Vanuit dit persoonlijke geloof  is de Bijbelse boodschap bepalend voor ons gedrag en onze keuzes in ons persoonlijk leven, ons gezinsleven, ons gemeenteleven en op onze plek in de maatschappij. Ons doel is dat vanuit deze persoonlijke overtuiging ieder zijn plek en taak binnen onze geloofsgemeenschap vindt en ontwikkelt. Jong en oud, ieder naar de mogelijkheden en bekwaamheden die hij of zij heeft. Dit uit zich in brede participatie en betrokkenheid bij ons gemeenteleven met haar activiteiten.

Het weekprogramma voor CGN Schermer ziet er – globaal – als volgt uit (zie tabel 1).

Weekdag Activiteit
Zondag Gemeentedag of kinderbijeenkomsten en avondbijeenkomst
Maandag Specifieke doelgroepen
Dinsdag Koor, muziekschool, vergaderingen
Woensdag Bidstonden, specifieke doelgroepen
Donderdag
Vrijdag Activiteitenclubs
Zaterdag Jeugdbijeenkomst

Tabel 1 – Overzicht bijeenkomsten

Lees meer over de landelijke activiteiten van Christelijke Gemeente Nederland in het activiteitenverslag van CGN.

 

December 2013

Bewaren