Sparen en mijlpalen vieren

Mijlpalen moet je vieren. In het weekend van 25 en 26 februari heeft Christelijke Gemeente Nederland weer een opbouwend landelijk weekend. Tijdens dat weekend wordt ook zo’n mijlpaal feestelijk gevierd. De tien regionale gemeenten hebben namelijk in 2016 tussentijdse spaardoelen voor hun toekomstige investeringen gehaald en dat is een extra feest waard. Het belooft op Pagedal een sprankelend en opbouwend CGN-feest te worden voor jong en oud.

Met collectes en vrijwilligerswerk is aan fondswerving gedaan voor toekomstige uitbreiding en nieuwbouw van de regionale gemeentelocaties. We vertelden eerder op deze website over het fondswervingsproject Golden Heart en over De betekenis van Brunstad voor CGN.

Inspirator Bjørn Nilsen

We kijken ernaar uit om Bjørn Nilsen uit Noorwegen dit weekend als gast bij het feest te hebben. Bjørn is een van de promotors van het uitbreidingsproject op Brunstad. Hij is jarenlang werkzaam geweest als aannemer in diverse bouwbedrijven en vanaf zijn tienerjaren was hij betrokken bij bouwprojecten van BCC op veel plekken in de wereld. Ondanks zijn leeftijd (inmiddels voorbij de 70) is hij veel op Brunstad te vinden. Daar motiveert en inspireert hij de teams in het bouwproject met zijn aanstekelijke visie en enthousiasme.

Daarnaast verzorgt hij de laatste jaren met veel passie het bijbelonderricht voor de jongeren in het a-team. Hij neemt hen mee in de Bijbelse verhalen van het Oude Testament, en vertelt boeiend over de mogelijkheden die ons als christenen in het nieuwe testament van de Bijbel worden aangereikt door het leven, het sterven en de opstanding van Jezus Christus. Het is niet zo raar dat de jongeren in BCC/CGN gek zijn op Bjørn.

Bjørn Nilsen

Feest met als thema Nehemia

Het thema voor het feestweekend is ‘Nehemia’. Deze man uit de geschiedenis van het Oude Testament was ook zo’n inspirator. Hij werkte in zijn tijd met visie aan de muren van Jeruzalem, zodat Jeruzalem er niet langer als verwoeste bouwval bij zou liggen. Jeruzalem moest weer een veilige plek worden voor het volk Israël. De geest waarin Nehemia dit deed en de grote liefde voor zijn volk werkten heel aanstekelijk. Ook wij willen vanuit onze christelijke Bijbelse visie bouwen aan een gemeente die op alle manieren gezond en veilig is.

Feestweekend met als thema ‘Nehemia’

Ieder draagt een steentje bij

Alle 10 regionale gemeenten hebben een aandeel aan het feestweekend en zijn bezig met het voorbereiden van een lied, een uitbeelding, een dans, organisatie van kinderspelen of het bieden van een helpende hand. Iedere gemeente draagt zijn steentje bij om zo’n feestweekend mogelijk en aantrekkelijk te maken voor jong en oud. Verwachtingsvol kijken we ernaar uit.

Na het feest komen we hier natuurlijk terug met een verslag en foto’s.

Copyright leadfoto: Freepik.com

Bewaren