Jeugdweekend met hippies en Wie is de mol

Deze keer een verslag van gastauteur Steven Blom over een jeugdweekend van CGN Schermer. Steven is gewend om blogs en verslagen over voetbal te schrijven, maar is nu in de pen geklommen voor een leuk verslag van een actief en opbouwend weekend.

Loon op Zand, vrijdag 11 november. Tot deze vrijdagavond een rustig dorpje in Noord-Brabant. Dichtslaande autodeuren, vrolijke welkomstgroeten en enthousiast gelach verbreken de vrieskoude stilte. Ruim zeventig jonge mensen van CGN Schermer staan aan de start van hun jeugdweekend, waar ze wekenlang naar uit zagen.

Koehandel

We maken gebruik van een ruim opgezette kampeerboerderij in een prachtig bosrijk gebied. Bij aankomst is het donker en wil iedereen snel naar binnen. Het begint die avond met een hartelijk welkom waarbij het belangrijkste doel van het weekend wordt onderstreept, namelijk om elkaar te versterken in ons persoonlijke leven als christen.

Daarna is het al gauw tijd voor het eerste spel: koehandel. Acht groepen zullen het hele weekend strijden voor de overwinning. Het draait allemaal om samenwerken. De opdrachten zijn zo bedacht dat iedereen mee kan doen. Er wordt stevig overlegd, handig met topografische kennis gegoocheld en creatief geschminkt. Het is al laat als eindelijk na een hevige strijd de winnaar bekend wordt. Hoog tijd om onze kooien op te zoeken.

Wie is de mol?

We blijven niet te lang aan de ontbijttafel zitten, want vandaag staat het alom bekende spel ‘Wie is de Mol’ op het programma. Binnen elke groep schuilt een onbekende mol die de taak heeft gekregen om ongezien zoveel mogelijk te saboteren en chaos te creëren.

Wie is de mol? Zie daar tijdens zulke opdrachten maar eens achter te komen…
Voor elk wat wils, opdrachten waar je je hoofd voor nodig hebt…
Opdrachten waar je je benen voor nodig hebt…
opdrachten waar je moet samenwerken…

Als we aan het einde van de dag weer terugkomen op de locatie, staat een heerlijke warme kop chocolademelk voor ons klaar. De laatste overleggen vinden plaats en dan is het tijd om de stembriefjes in te leveren. Alom verbazing (of juist niet!) als eindelijk na het eten de mollen zich openbaren.

Samenkomst en bonte avond

Het avondprogramma op zaterdag is voor iedereen het hoogtepunt van het weekend. We zijn blij met elkaar, om met vrienden een heel weekend samen te zijn. Maar we zijn vooral blij om te horen over Jezus die door zijn woorden voor ons steeds dichterbij komt te staan. Tijdens de avondsamenkomst gaat het over het volgen van Jezus. Je hoeft niet een perfect leven te hebben gehad om Jezus te gaan volgen, maar je moet wel 100% eerlijk zijn. We horen bijna iedereen met persoonlijke getuigenissen. Je kijkt dan even recht in elkaars hart en dan hoor je dat de meesten, zo niet allen, van deze jongeren er alles voor over hebben om bij Jezus te passen.

Meezingen vanaf je smartphone
In een oogwenk is de zaal uitbundig versierd
Groepsfoto!

Zondag

Op zondag horen we net als de dag ervoor eerst bij het ontbijt nog bemoedigingen van een paar jongens en meiden die zelf hulp hebben gehad aan een Bijbeltekst en deze graag met de groep willen delen.

Daarna als besluit van het weekend nog een spannend spel dat bestaat uit een combinatie van gokken op de resultaten van opdrachten en het uitvoeren van die opdrachten. Bij de posten is het mogelijk om fictief geld te verdienen door domweg te winnen. Spannend als we na de lunch horen wie de winnaar van het hele weekend is. De winnende groep krijgt een superlekker verrassingspakket.

De winnaars van dit jeugdweekend gaan uit hun dak

Het is niet makkelijk om uit elkaar te gaan na zo’n samenbindend weekend. Om het afscheid wat uit te stellen maken we een tussenstop bij de Mac. Maar dan is het ook echt afgelopen.